Özel, “Oda olarak herkese eşit mesafede olduk. Hemen tepki vermedik, süreci sağlıklı yönettik. İddia ediyorum ki YTSO tarihinde en huzurlu dönemini geçirmiştir” dedi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın 11.Dönem faaliyetlerini 9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi düzenlediği basın toplantısında dile getiren Başkan Celal Özel, oda olarak Türkiye’de birçok ilke imza attıklarına vurgu yaparak, yeni üye sertifika törenleri ile  yüz günlük çalışmaların anlatıldığı basın toplantılarının TOBB tarafından örnek gösterildiğini söyledi.

Kurumsallık temel hedefimiz oldu….

YTSO’nun beş yıldızlı oda statüsünde olduğunu belirten Başkan Özel, “Oda olarak halka açık bir şirket gibi davrandık. Saydamlık, kurumsallık, şeffaflık, hesap verilebilirlik bizim önde gelen ilkelerimiz oldu.Geçmişte edindiğim deneyimleri, Yalova için biriktirdim. Yalova dışında da Yalova’yı anlatarak başarılı projelere Yalova’yı da katmaya çalıştım” dedi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2009-2013 döneminde 51 meclis ve 717 yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdiğini belirten Özel, sadece ekonomik anlamda üyelerinin gelişimine katkı sunmakla kalmadıklarını aynı zamanda sosyal ve kültürel projelere de destek verdiklerini söyledi.

YTSO’nun dört yıllık çalışmasını basınla paylaşan Başkan Özel, ilk hedeflerinin YTSO’yu kurumsal bir çerçeveye oturtmak olduğunu söyledi. Oda olarak üye kaydı güncellemesinin  2013 itibariyle %95’lere ulaştığını belirten Özel, “Bu çalışmanın seçim çalışmalarına da olumlu katkı yaptığını göz ardı etmemeliyiz” dedi.YTSO’nun dört yıl boyunca bir çok kurumla işbirliğine giderek Yalova’nın kalkınması için çalıştığını  belirten Özel, odanın Yalova’da sosyal sorumluluk projeleri denildiğinde ilk akla gelen kuruluş olduğunu söyledi.

Yalova organize sanayi bölgeleriyle güçleniyor…

YTSO’nun Organize Sanayi Bölgesi’nin %40 hissedarı olduğunu belirten Özel,”Güçlü yerel firmalarımızın tek çatı altında toplanmasıyla çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.Önde gelen sektörlerimizden çiçekçilik için, Çiçekçilik OSB kurulması kararlaştırıldı.YTSO, Gemi İhtisas OSB’de %13 ve Kalıpçılık OSB’de de %6 ortak konumundadır” dedi.Özel, Çiftlikköy’de Taşıt Araçları Yan Sanayii İhtisas OSB VE Taşköprü’de Islah OSB Projeleriyle ilgili çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

YTSO’ya 1500 yeni üye kazandırdık…

Özel, görevde oldukları süre içerisinde ayda ortalama otuz üye kazandırdıklarını ve toplamda 1500 civarında yeni üye kaydı yapıldığını belirterek, “YTSO’ya yeni üye kazandırmak için sürekli olarak üyeliğin sağlayacağı katma değerleri anlatıyoruz. Kimi zaman birinci elden bilgilendirme sağlayarak, yeni üyelerimizi ‘Üye Sertifikasyon Takdim Töreni ve Bilgilendirme Toplantısı’ ile oryantasyon sürecine dahil ediyoruz. Sektörleriyle ilgili verileri paylaşarak, fırsatlar, tehditler hakkında detaylı bilgilendirme yoluyla odaya ilk verimli temaslarını sağlıyoruz” dedi.

Toplam 1018 firma ziyareti gerçekleşti…

YTSO tarihinde ilk kez üyelerin işyerlerinde Başkan, Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ve odada oluşturulan proje koordinatörlüğü ekibi tarafından ziyaret edildiğini belirten Başkan Özel, “Toplam 1018 üye ziyareti yapıldı. Bu ziyaretlerden çok önemli sonuçlar elde ettik. Sürdürülen projelerin verimliliğini de sürekli bu ziyaretler sayesinde ölçme imkanı yakaladık” dedi.

Dört yıl önce de şirket ortaklığım yoktu bugün de yok…

Basın toplantısının sonunda YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve tüm YTSO çalışanları ile kendilerine destek olan başta Valilik olmak üzere bütün kişi ve kurumlara teşekkür eden Başkan Özel, dört yılın muhasebesini yaptığı konuşmasında, dört yıl önce nasılsa şimdi de aynı konumda olduğunu ve hiçbir şirkete ortaklığının olmadığını söyledi. Özel, yönetim olarak ‘Yalova’ya nasıl katkıda bulunabiliriz’ düşüncesinin peşinde olduklarını da sözlerine ekledi.

YTSO’nun 11.dönemini kapsayan 2009-2013 yıllarına ait döneminde yapılan çalışmaları yönetim kurulu üyeleri Vahdettin Tiryaki ve Nusret Karaalioğlu ile birlikte basınla paylaşan YTSO Başkanı Özel, gelecek dönem hedeflerini ise yarın gerçekleştirilecek basın toplantısında açıklayacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim