Domates fiyatları Tuta Sineği hastalığı nedeniyle tavan yaptı. Normalde kilosu 1 TL civarında seyretmesi gerek domatesin fiyatı 3 kat artarak 3 TL'yi buldu. Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, "Afrika menşeli Tuta Sineği hastalığı bu yıl domates üretimine ciddi zarar verdi. Yine yaşanan kuvvetli yağışlarda açık alanlardaki domateslere zarar verdi. Bütün bunlara bir de domates ihracatının artışı eklenince iç piyasaya domates yetiştirilemedi ve fiyatlar pik yatı. Önümüzdeki günlerde fiyatın yeniden normale döneceğini sanıyorum" dedi. 

Pembe Domates Etkilenmez

Pembe Domates'in hasadına ise 15 Temmuz tarihi itibarı ile başlanacağını dile getiren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, "Pembe Domates Tuta Sineği hastalığından etkilenmedi. 15 Temmuzda hasada başlıyoruz. Çok iyi bir hasat bekliyoruz. Bu yıl vatandaşımız hem bol hem de ucuz bir şekilde Pembe Domates yiyecek" şeklinde konuştu.

Pembe Domates Yalova Markası Oldu

Pembe Domatesin artık Yalova ile özdeşleştiğine dikkat çeken Beşli, "Bir çok ilden Pembe Domates fidesi ve tohumu almak için buraya geliyorlar. Ancak nerede üretilirse üretilsin satılırken Yalova Pembe Domatesi olarak satılıyor. İyi tarım ürünü olan Pembe Domates Yalova'nın markası konumuna geldi" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim