Ortak açıklamada, “Samanlı Kooperatif Başkanı olarak başka odaların iç işleri ile ilgili senin yorum yapmaya ne hakkın var ne de haddinedir. Taşımacılık ile ilgili bir sorunun varsa yetkili kurumlara müracaat eder gereken cevabı onlardan alırsın. Ayrıca odamızın muhatabı senin bağlı bulunduğun Yalova Şoförler ve Otomobilciler odasıdır. Şunu hiç kimse unutmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olup herkesin hepimizin kanunlara yasalara uyma zorunluluğu vardır. Hiç kimse ama hiç kimse burası benim köyüm benim beldem burada yalnızca ben çalışırım deyip çalışamaz adım bile atamaz yasal izniniz olmadan belgelerinizi almadan ben ring seferlerine başlayacağım söyleminize kendiniz bile inanmıyor” dedi.

“Tüm kararlarımızı esnafla birlikte aldık”

Açıklamada, “Rant kelimesine gelince o bizim odamıza hiç uğramamış ama rant uğruna taşımacılık işine kimlerin nasıl girdiğini herkes çok iyi biliyor. İhaleyle plaka almak mı rant yoksa ihaleye girmeden devlete bedel ödemeden taşımacılık yapmak için çırpınmak mı rant. Bunun izahını bir yapında bizde kamu oyu da bilsin. Ayrıca Yamintaş’ın müdürlüğünü yapmama gerek yok. Yamintaş’ın sahibi ortakları biziz. Onun için Yamintaş ile ilgili her zaman konuşur ve müdahil oluruz.

Araçlarımızın sayısı ve fiyatları ile ilgili rapörtörlük özlemiyle verdiğin o gülünç ayrıntılara da  cevap vermeye bile gerek duymuyorum. Minibüsçüler Odası esnafıyla birlikte bir bütündür. Ayrılık gayrılık bizim kitabımızda yazmaz. Alakasız kişilerinde aramıza nifak sokmaya gücü yetmez. Dünde bugünde yönetim olarak esnafımızın tamamının bilgisi ve görüşü olmadan hiçbir şey yapmadık yapmamızda söz konusu değil. Hangi kararı alırsak alalım her şey esnafımızın ortak görüşü ve kabulüdür.

Bugün yaptığımız tek şey değişen Türkiye de kanunlar ve yasalar çerçevesinde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için yetkili kurum olan belediyemizde esnafımızla birlikte dönüşüm ve modernleşmedir. Bu dönüşümden sizler rahatsız olabilirsiniz. Ancak bu bizim sorunumuz değil. Bizim lugatımızda risk almak riskten kaçmak diye bir kelime yoktur. 1988den beri gerektiğinde riskte aldık. Hukuk içinde çok risklerle mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz.

Eski Oda başkanı olarak bende yeni Oda başkanımız Sefer Keskin ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımın sonuna kadar arkalarındayım. Onlarla birlikte onlara ağabeylik yapmak benim için en büyük onur ve sorumluluktur.ayrıca oda başkanımız ve yönetim kurulumuz esnafımız için son derece gayretli ve başarılı bir çalışma yürütüyorlar. Kendilerini kutluyorum” denildi. 

Editör: TE Bilişim