TOBB seçim sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Tahsin Becan, “Burada en büyük suçlu bence TOBB’un kendisidir, seçim sisteminin yanlış olması siyasi parti seçimlerindeki gibi liste sisteminde olmaması tüm işadamlarını birbirine düşürüyor. Defalarca seçim yapılsa bile hiçbir zaman iş yapan iş üreten sağlıklı bir yönetim ticaret odalarında çıkarmak hayal olmaktadır” dedi.

Seçim çalışmalarında yaşananlara da dikkat çeken Becan, “Burada bir şeyi belirtmek istiyorum, kimse rahatsız olmasın şu an başka bir yere adayım demiyoruz. Biz sadece meclise girmeye çalışıyoruz ve meclisteki arkadaşlar bize hangi görevi layık görürlerse biz onu yapmaya hazırız. Bu da grubumuzda bize oy verenlerin sayesinde kısmetse olacaktır. Bunun ötesinde iyi bir yönetim nasıl olacaksa her zaman destek olmaya şimdiden söz veriyoruz. Zira bazı arkadaşlarımız yıllar önce bizlerin de yaptığı hataları yapıp dereyi görmeden paçayı sıvayıp başkan adayıyım diye kendini lanse ediyor. Tabi ki bu da onların tercihi öncelikle, gruptan meclis üyesi olarak çıkma başarısını göstermek gerekmektedir. Zira ticaret odası seçimlerinde sevgi saygı yerlerde geziyor. Bugüne kadar ticaret odasında görev yapmış herkese artısıyla eksisiyle teşekkür etmek gerekir işinden ailesinden zaman ayırıp orada bulunmak bile bence teşekkürü hak ediyor. Hizmetini beğenmediğimiz yönetimi oylarınızla değiştirmek sizlerin elinde. Zira her zaman takdir edilecek bir şeyler bulmak lazım. Eğer böyle yerden yere vurmaya devam edilirse bir gün bu tür sivil toplum örgütlerinde görev yapacak düzgün proje üreten hiç kimse aday bile olamayacaktır” dedi.

Her seçim döneminde yaşanan çarpıklıklara da değinen Becan, “Tahsin Becan olarak 30 yıldır Yalova’da ticaret hayatının içindeyim. İnşaat mühendisiyim ve 2 kız evladım var. Bugüne kadar Yalova’da değişik dernek ve örgütlerde zaman zaman yer aldım. Yalovaspor’da ve siyasi parti içinde spor kuruluşlarında yönetimde görevler yaptım. Bir dönem önce de Ticaret Odası Meclis üyeliği yaptım. Bu dönem de sizlere tanıttığımız arkadaşlarımla Yalova Ticaret Odası’nın 4.grubu temsilen aday olduk.4.gruba dahil olan ticaret odası üyesi arkadaşlarımız bizi mecliste görmek isterse biz de bu arkadaşlarla mecliste görev yapmak için talip olduk. Diğer bir hususa gelince yine tüm ticaret odası üyelerinin içinde borcu olanlar odaya gittiğinde her türlü belgeyi alabiliyor ama oy zamanı gelince oyunu kullanamıyor. Yani işi geçici süre de olsa bozulan o an aidat borcu olan üyenin oy verme hakkı elinden alınıyor parası olan oy kullanıyor, sıkıntıda olan esnaf belki çare olarak yöneticisini seçme hakkını bile bulamıyor. Odadan belge almak için nasıl borcu olan olmayan herkes hizmet alabiliyorsa seçim zamanında her üyenin oy kullanma hakkı olmalıdır.Zaten odaya borcunu ödeyenle ödemeyenin odadan hizmet alma anlamında hiçbir farkı yok.Bu da başka bir handikap yaratıyor ki borcunu muntazam yerine getiren üyelere başka bir haksızlıktır. Seçimlerde oy kullanma için yetki belgesi olayı da başlıca çarpıklıktır. Şirketin mesul müdürü sicil de bellidir ki oy kullanması için ortakların yeniden yetki vermesine gerek yoktur.Evet, bunları sayarsak problemler bir hayli var önemli olan tüm bunları iyi niyetle birbirimizi yerden yere vurmadan çözmek Yalova için bir şeyler yapabilmek, ama bunları şahsi çekişmelere çevirdiğimizde hepimiz ve Yalova zarar görüyor ve halk sokaklarda gezinen seçim çalışması yapan bizlere sadece gülüyor ve haklılar da.Son olarak tüm adaylara seçim çalışmalarında başarılar diliyor şimdiden kazanan tüm meclis adaylarını tebrik ediyor, önümüzdeki dönem çalışmaları için başarılar diliyorum” dedi.

Tahsin Becan ve aday arkadaşları ise şu isimlerden oluşuyor: 4.Meslek Komitesi- Meslek Komitesi Asil üyeleri :Tahsin Becan- Becanlar Toptan Beyaz Eşya, Okan Güner- Kamer Kuyumcusu, Ünal Yıldız- Yıldızlar Ticaret, Marmara Atılım Day.Tük.Mal.Paz.İth.İhr.Tic.Ltd.Şti., 3-D İletişim Arç.Bil.Elt.Elk.Beyaz Eşya İth.İhr.San. ve Tic.Ltd.Şti., Çınarcık Aykul İnş.Yapı Malz.Mob.San. ve Tic.Ltd.Şti (Yalova Şubesi), Ege Spor Malz.Tur.San. ve Tic.Ltd.Şti.

Meslek Komitesi yedek üyeleri: İlhan Gönül- Gönül Kırtasiye, Arzu Dilsizoğlu- Yalovanın çiçekleri kolonya ve parfümeri, Ragıp Bircan- Bircan Telekom, Tijen Gezer-Nakış, Zeynep Elif Sarıhan- Cosmotech İthalat İhracat, Sümeray Tekstil Deri Mam. Spor Malz.Tur.Taşm.Kırtasiye, Eml.Canlı Hy.Gıda.Tem.Tic.Ltd.Şti, Sevcan Çevik Tekstil Turizm Çiçekçilik Ayak. Ve Deri Paz.Tic. ve San.Ltd.Şti.

Editör: TE Bilişim