SBS İnşaat özellikle dış cephe sistemlerinde yaptığı başarılı uygulamalarla dikkatleri çekti. Fuarda, binayla eşit ömre sahip, yanmaz ses ve ısı yalıtımlı Tepe Petopan Dış Cephe sistemleri, toplu yaşam alanları olan yurtlar, okullar, üniversiteler ve apartmanlar ve villalardaki uygulamalarıyla büyük ilgi gördü.

SBS İnşaat yöneticisi inşaat mühendisi Serbülent Sağlam yaptığı açıklamada; enerji verimliliğinin her geçen gün daha da önemli olduğunu, bu bağlamda tüm yapıların ısı ve ses yalıtımı yapması gerektiğini belirtti. Yalıtım yapmanın da belli standartları olduğunu, yapılan yalıtımın uzun ömürlü olması ve güvenli olması gerektiği, ayrıca piyasadaki birçok uygulamanın yanıcı madde olan EPS türevi malzemeyle yapıldığını belirten Sağlam, bu durumun göz ardı edilecek bir ayrıntı olmadığını belirtti.

Sağlam, “Özellikle toplu yaşam alanları olan okul, yurt ve hastane gibi yerlerde olabilecek yangının felaketle sonuçlanması kaçınılmazdır” uyarısında bulundu. Sağlam, SBS inşaat olarak, kaliteli, garantili, %70 varan ısı yalıtım özellikli dış cephe sistemlerini Yalova, Bursa, Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye’de uygulama faaliyetleri gösterdiklerini kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim