İdeal büyüklükte, ince kabuklu, aroması, ve lezzetiyle tüketiciler tarafından özellikle aranan bir çeşit haline gelen Sugören Pembesi, İstanbul’un Kadıköy, Etiler gibi pek çok semtinde satışa sunulduğu market ve manavlarda da büyük rağbet görüyor.

Sugören Pembesinin yakaladığı şöhretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Sugörenköyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Seyfi Eski “ 3 yıldır pembe domatesimizin tanıtımına ve üretiminin yaygınlaştırılmasına çaba harcıyoruz. İlk yıl küçük bahçelerde ve doğal yöntemlerle başlattığımız üretimimizle, halkımızın doğal domates’e ulaşabilmesine imkan oluşturmuştuk. Bu yıl ekilişleri büyük bahçelere taşıdık ve gerekli resmi prosedüre uygun ve iyi tarım uygulamaları kriterlerine sahip olarak “İyi Tarım Belgeli” domates üretiyoruz. İstanbul’da çok iyi fiyatlarla tüketiciye sunulan Sugören Pembesi, Yalova pazarında da büyük ilgi görüyor. Ayrıca, köyümüzdeki kooperatif merkezimizde de, her gün pembe domatesimiz satışa sunuluyor.

Üretimin yaygınlaştırılması ve ürünün pazarlanması konusunda bize destek olan, en büyük bahçeyi kurarak üreticilerimize önderlik eden GÜN TARIM İŞLETMELERİ yetkilisi Nilgün ve Murat Kavurga’ya teşekkür ediyor, bütün üreticilerimize bol kazançlı bir sezon diliyorum.” dedi
Editör: TE Bilişim