Müdür Karahan, Yalova’nın da içinde olduğu Güney Marmara Havzası’nda; arpa, buğday, çavdar, çeltik, dane mısır, kanola, kuru fasulye, kütlü pamuk, nohut, soya fasulyesi,  tritikale, yağlık ayçiçeği, yulaf, zeytinyağı gibi ürünlerin tarımsal destekleme kapsamında olduğunu söyledi.

2013 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacağını belirten Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, dekar başına 2,5 Lira toprak analizi desteği ile mazot ve gübre destekleme ödemesi yapılacağını dile getirdi.

Hayvancılık Desteklemeleri ile ilgili olarak da bilgilendirmede bulunan Müdür Karahan, “Anaç sığır başına ödeme birim miktarları, tek işletme olarak kabul edilen, kooperatif ile birlikler hariç, 500 başa kadar tam, 501 baş ve üzeri için %50’sine karşılık gelen tutarın ödenmesi suretiyle uygulanır. Birlik ve kooperatiflere üye olup işletmesinde 500 baştan fazla hayvan bulunduran yetiştiricilere hayvan sayısı limitleri uygulanır” dedi.

Editör: TE Bilişim