Esnaf, dondurulmuş olarak aldığı kanatlı etini, dondurulmuş halde muhafaza etmeli ve bu ürünü donmuş halde satışa sunması gerektiğine dikkat çeken Ayarcı, “Soğuk zincirle 0-4 C’de aldığı ürünü de yine 0-4 C’deki buzdolabında son kullanma tarihine kadar satışa sunmalıdır. Raflarındaki tüm ürünlerin belirli periyotlarda son kullanma tarihi kontrolleri yapılmalı ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin firmalara iadesi veya imhası sağlanmalıdır.

Esnaf sattığı bütün ürünlerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan üretim izni almış olmasına dikkat etmeli. Tüketici de kanatlı etini market alışverişinin sonunda almaya özen göstermelidir. Aldığı ürünleri sıcakta bekletmeden buzdolabında muhafaza etmelidir. Uygun olmayan depolama şartlarında bu ürünlerde mikrobiyal bozulmaların sıkça görüldüğü ve gıda kaynaklı zehirlenmelere sebep olduğu bilinmektedir. Bunun için esnaf ve tüketici söz konusu ürünler konusunda daha dikkatli olmalıdır” sözlerine yer verdi.

Açıkta dondurma satışı konusunda da üreticilerin dikkatli olunması gerektiğini ifade eden TÜKODER İl Başkanı Funda Ayarcı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Alışveriş esnasında üretim iznine, son kullanma tarihine dikkat etmeli, bombe yapmış, kokuşmuş ürün satın almamalı, bu gibi durumlarda Tarım İl Müdürlüğüne haber vermelidir. Yumurta da riskli ve çabuk bozulan ürün grubundadır ve 12 C’nin altında buzdolabında saklanmalıdır. Esnaf buna satış esnasında dikkat etmeli, tüketici de ürünü satın aldıktan sonra buzdolabında son kullanma tarihine kadar tüketmelidir. Açıkta dondurma satışı konusunda da dikkatli olunmalı. Çocuklarının çokça tükettiği ürünü satın alırken, mutlaka üretim izni sertifikasını görünür bir yerde muhafaza edilmelidir.”

Editör: TE Bilişim