15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri;  15 Nisan pazartesi günü Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından saat 13’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak.

Ardından Yalova Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde Yalova Plastik Sanatlar Derneği’nin düzenlediği karma serginini açılışı yapılacak. Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Şaban Temuge Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde el sanatları sergisi, yemek yarışması, folklorik kıyafet defilesi ve dans gösterileri sunulacak.

Turizm Haftası kutlamaları 16 Nisan Salı günü ‘Kaplıca Turizmi’ konulu konferansla sürecek. Termal Kaplıca İşletmeleri Konferans Salonu’nda yapılacak konferans saat 14’te başlayacak.18 Nisan Perşembe günü ise Yalova Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinin Yalova’da eko turizm konulu konferansı düzenlenecek. Hafta kapsamında, 20 Nisan cumartesi günü Paşaköy’den Güneyköy Yangın Kulesi’ne doğa yürüyüşü ve yamaç paraşütü gösterileri de yer alacak.

Turizm Haftası kutlamaları, 21 Nisan Pazar günü Kent Konseyi Kadınlar Meclisi ve Yalova Üniversitesi Turizm Bölümü öğrencilerine yönelik Armutlu ve çevre tanıtım gezisiyle devam edecek. Etkinlikler, aynı gün Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda saat 20’de başlayacak Türk Sanat Müziği Konseri ile sona erecek.a
Editör: TE Bilişim