Türkiye’de ilk defa Egzoz Ustaları ve Egzoz Emisyoncular Derneğinin talebi doğrultusunda, Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan 243 saatlik, “Otomotiv Egzozculuğu” kursuna Türkiye genelinden 32 egzozcu katılarak eğitimlerini tamamladılar. Hafta sonları olarak organize edilen kurs yaklaşık 6 ay sürdü. Çok büyük bir özveriyle her hafta eğitimlere katılan egzozculara belgeleri ise, Egzoz Ustaları ve Egzoz Emisyoncular Derneği’nin, Yalova Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurulunda verildi. Türkiye genelinden 85 egzozcunun da hazır bulunduğu törende, kurs bitirme belgeleri Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan ve Egzoz Ustaları ve Egzoz Emisyoncular Derneği Başkanı Akay Aslan tarafından kendilerine takdim edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan, Egzoz Ustaları ve Egzoz Emisyoncular Dernek Başkanı Akay Aslan, “Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin meslektaşımız var. Ama ne yazık ki mesleğimiz, kapsama alınan meslekler bölümünde olmadığından, mesleki okullarda bölümümüz yok. Dolayısıyla hiçbir meslektaşımızın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş egzozculuk belgesi yoktu.  İşte bu kursun sayesinde bütün meslektaşlarımızın artık kendi mesleğimiz olan egzozculuğun belgesine kavuşmuş oldu. Ben şahsım ve tüm meslektaşlarım adına, Millî Eğitim Bakanlığı’na ve Yalova Halk Eğitim Müdürü Sayın Sadrettin Doğan’a, kendilerinin nezdinde Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü’nün her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyorum. Zira bilmeliler ki bahse konu olan yanlarında çalışanlarla beraber yaklaşık 1 bin kişilik bu esnaf ve sanatkâr gurubunun her daim dualarında olacaklardır” dedi.
Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan ise bu denli önemli olan bir eğitimi Türkiye’de ilk kez düzenlemiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Doğan açıklamasında, “Egzozdan çıkan duman, havada uçan kuşu, ağacı, bitkiyi, yolda yürüyen insanların sağlığını yakından etkiler. Bu kursu açmamızdaki en temel amaç egzozculuk mesleğini yürüten arkadaşlarımızın bu konuda yeterli eğitimi almalarını sağlamak ve yaptıkları işin öneminin bilincine varmalarını istememizdendi. Bu kurs Türkiye’de ilk kez açıldı. 243 saat gibi çok ciddi bir sürede eğitim verildi egzozculuk mesleği ile uğraşanlara. Herkes kendi çalıştığı işi en iyi şekilde yapmalı. Bu her insanın bu ülkeye, insanlarımıza karşı görevidir. Egzoz Emisyoncular Derneği’mizle birlikte bu kursu gerçekleştirdik. Türkiye’nin bir çok ilinden her hafta sonunda bıkmadan usanmadan bu kursa gelip gittiler. Böyle bir eğitimi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” sözlerine yer verdi.
                                                                                           

Editör: TE Bilişim