Yalova UEDAŞ İl Müdürlüğü olarak il ve ilçelerde 2012 yılında Yalova genelinde 3 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Müdür Çelik; “Önümüzdeki yılın yatırım planlamaları sürüyor. 2013 yılında geçen yılın yatırım miktarı olan 3 milyon TL’nin üzerinde bir miktarda yatırım yapılması öngörülüyor” dedi.

Enerji tüketiminin temmuz ayıyla tepe noktasına ulaştığını kaydeden Müdür Çelik; ağustos itibariyle düşüşe geçen enerji tüketiminin  kış aylarıyla birlikte yükseliş gösterdiğini söyledi. Müdür Çelik, enerji tüketiminin artmasında yazlık nüfustaki artış ve sıcaklıkların yüksek seyretmesiyle birlikte klima ve soğutucu kullanımındaki yoğunluğun etkili olduğunu söyledi.

Arıza durumlarında daha etkili hizmet verebilmek amacıyla bakım ekipleri kurduklarını kaydeden UEDAŞ Yalova İl Müdürü Volkan Çelik, “Eylül, ekim ve kasım ayları bakım için müsait aylar. Sonbahar aylarıyla birlikte bakım çalışmalarına ağırlık vereceğiz” dedi.

Yalova’nın şehir olarak en düşük kayıp -kaçak oranının bulunduğu bölümde yer aldığını kaydeden Müdür Çelik, “Yalova’da kayıp -kaçak oranımız diğer bölgelere göre en düşük orana sahip. Kayıp kaçak oranımız Yalova’da yüzde

6 ,96. Kayıp kaçak oranının düşük olmasında vatandaşın kaçak elektrik kullanımı konusunda duyarlı olması ve kaçak oranının düşük olmasında da bakım hizmetlerinin sağlıklı olması etken oluşturuyor”  diye konuştu.
Editör: TE Bilişim