UEDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre; 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na istinaden yıllık elektrik tüketimi  25.000 kWh üzeri olan aboneler (aylık fatura tutarı ortalama 650 TL üzeri) Serbest Tüketici statüsüyle elektriğini indirimli olarak alabilecek.

UEDAŞ ile hesaplı tarifeye  geçen abonelerin mevcut tesisat bağlantısı, trafo ve teknik açıdan herhangi bir değişiklik yapılmadan hizmet almaya devam edebileceği ayrıca faturalandırma ve sayaç okuma hizmetlerinin her zamanki gibi UEDAŞ personeli tarafından yapılmaya devam edeceği ifade edildi.

Yıllık elektrik tüketimi  25.000 kWh’ı geçen abonelerin yararlanabileceği indirimli kullanım hakkını elde edebilmek için UEDAŞ’la anlaşma yapılması gerekiyor. Yapılacak sözleşmeyle abonelerin kullanımına sunulan indirimli elektrik hizmetinde fatura düzeninde hiçbir değişiklik olmazken, aynı özel – tüzel kişiye kayıtlı birden fazla aboneliğin tüketim toplamı serbest tüketici limitlerine ulaşıyorsa talep birleştirme yöntemi ile serbest tüketici olmaya hak kazanacak.

UEDAŞ’tan yapılan açıklamada indirimli elektrik hakkını kullanmak isteyen abonelerin; nüfus cüzdan fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi örneği ile müracaatta bulunması gerektiği ifade edildi.
Editör: TE Bilişim