Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (YALKİM OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, yaklaşık 4 yıldır yürütmekte olduğu YALKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden 7 Şubat 2019 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısı ile ayrıldı.  YALKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 7 Şubat 2019 tarihi itibarıyla Atakan Kaplan yürütecek.

YALKİM OSB hakkında

Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (YALKİM OSB), Yalova ili Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Mevkii’nde 1968 yılından beri yapılanmış Türkiye’nin önde gelen büyük sanayi tesislerinin kurulu olduğu bölgede, 4562 sayılı OSB Kanunu’na eklenen geçici 8. madde ve OSB Uygulama Yönetmeliği’ndeki 04.08.2011 tarih ve 28015 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliğinin, 18. maddesiyle eklenen geçici 5. maddesi hükümleriyle ‘’Islah OSB’’ler kurulması konusunda yapılan yasal düzenlemeler ile kurulmuştur.

YALKİM OSB kurucu ortakları; %82 pay ve 12 temsilci ile Akrilik Bazlı Kompozit, İleri Malzeme ve Teknoloji Üreticileri Derneği, % 6 pay ve 1 temsilci ile Yalova İl Özel İdaresi, % 6 pay ve 1 temsilci ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve % 6 pay ve 1 temsilci ile Taşköprü Belediyesi’dir.

YALKİM OSB, yer seçimi ve başvuru süreçlerinin tamamlanması sonrasında 3 Temmuz 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile 308 sicil numarasını alarak tüzel kişilik kazanmıştır.

Islah komisyonu tarafından belirlenen ıslah şartlarının tamamlanması ile 29.12.2017 tarihinde ıslah şartlarının tümünün yerine getirildiği Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tespit edilerek YALKİM OSB’nin “ıslah” statüsünden çıkarılarak tam yetkili bir OSB olması onaylanmıştır.

Her biri ülkemizin kendi sektörlerinde öncü konumda olan şirketlerini barındıran YALKİM OSB, bölge ve ülke ekonomisine yaptığı katkıyı artırarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim