Yalova'nın en önemli projeleri arasında gösterilen Tigem arazisinin bin 541 dönümlük bölümünün çiçekçilik üssü oluşturulması çalışmalarına başlandı. İlk olarak araziyi çevreleyen tel örgüler kaldırıldı. Daha sonra da arazide yer alan otların söküm işlemi tamamlandı. Greyderlerle seraların kurulacağı alanlarda düzleştirme çalışmaları ise sürüyor.

Çiçek üretimi alanında ülkenin en önemli merkezlerinden birisi durumundaki Yalova'nın çiçek üretiminin daha da artmasına imkan sağlayacak olan yatırımla ilgili bilgi veren Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, "Yalova Garden A.Ş, TİGEM'den kiraladığı bin 541 dönüm arazide tarıma uygun yatırım yapacak ve süs bitkileri üretecek. Maksadına ve şartnamesine uyacak, bu arazide sadece tarım yapacak. Projemiz Yalova'da açık.

Gizlimiz saklımız yok. Biz ticaret yapacağız, ama her zaman burası Yalova halkının gezisine, ziyaretine açık bir alan olacak. Hedefimiz seraların yaz sonuna kadar kurulması. Burası sadece çiçek üretimi ve ihracatı açısından bir üs olmayacak. Burası aynı anda her yıl binlerce turistin görmek için akın edeceği bir alan da olacak. Yani bu yönüyle de ilin turizm potansiyeline katkı sağlayacak" dedi.

Editör: TE Bilişim