Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış ve YTSO Başkanı Celal Özel’in de içinde bulunduğu heyet, Avustralya’da 9 gün sürecek teknik inceleme gezisinde Sydney, Melbourne gibi belli başlı kentleri ziyaret ederek temaslarda bulunacak.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, geziyle ilgili olarak şunları söyledi; “5 ilin temsilcileri, sanayi ticaret odası başkanları ve İl genel meclisi başkanlarının katıldığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan gelen katılımcılarla birlikte 13 kişilik bir heyet. Benim katılmamın en önemli sebeplerinden bir tanesi, mesleğimin de veteriner hekim olmasından dolayı, dünyada en iyi hayvancılığın yapıldığı yerler arasında geliyor.

Avustralya’da tarımsal faaliyetleri, özellikle hayvancılıkta kullanılan yöntemleri, bunları inceleme gayreti içinde olacağım. Orada yapılanların Yalova’ya ve ülkeye aktarılmasında, adaptasyonunda bazı imkanlar yakalanabilir mi diye bakacağız. Mesela kivi yetiştiriciliği ile ilgili Yeni Zelanda ve Avustralya dünyanın en ileri ülkelerinden birisi. Yalova da Türkiye’nin kivide en önde gelen yerlerinden birisi. Dolayısıyla böyle bir partnerlik, bir ortaklık kurulabilir mi arayışı olacak.

Oraya gitmişken oradan Türkiye’ye ve Yalova’ya aktarılabilecek farklı uygulamalar ve teknolojiler incelenecek. 9 gün sürecek ama Singapur aktarmalı olması nedeniyle 6 güne inecek oradaki temaslarımız. Avustralya’da Melbourne ve Canberra gibi kentlere gideceğiz” dedi. Heyetin 15 Nisan’da Yalova’ya döneceği belirtiliyor. 
Editör: TE Bilişim