Sivil toplum kuruluşlarını ve Kamuoyunu, Yalova’da kurulacak olan Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgilendirme çalışmalarına devam eden Yalova İmes Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ve Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Organize Bölge Müdürü (İnşaat Yüksek Mühendisi) Direnç Özdemir, Adalet Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlarını ziyaret ederek çalışmaları hakkın bilgilendirmeler de bulundular.

İlk olarak Yalova Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ı ziyaret eden Yalova İmes Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, “Biz daha önce Dudullu’da ve Dilovası’nda olduğu gibi Yalova’ya iş, aş istihdam getiriyoruz. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için, Üretime katma değer katacak, tamamlandığında 15 bin kişiye istihdam sağlayacak, yenilikçi yerli ve milli bir Organize Sanayi kurmayı hedeflediklerini ancak,  kurulacak olan bu sanayi projesinin rantçıların saldırısına uğradığını, spekülatörler vasıtası ile arsa fiyatlarının çok yükseldiğini, yapılacak yatırımın önünde çok ciddi tehdit oluşturduğunu, Yalova Kamuoyunun Yalova’ya istihdam sağlayacak olan bu yerli, milli, yenilikçi ve yeşil üretimi kendisine misyon edinen Yalova İMES OSB projesinin yanında ve arkasında bulunmaya davet ettiklerini” dedi.

“Dünyaya örnek model olacak”

Ziyarette Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Organize Bölge Müdürü (İnşaat Yüksek Mühendisi) Direnç Özdemir de bilgiler aktardı. Yalova İMES’in dünyaya model olacak bir proje olduğuna vurgu yapan Özdemir, Yalova’ya Türkiye ve dünyaya model olacak bir proje ile geldiklerini, Kurulacak Osb bölgesinde birçok proje geliştirdiklerini, yağmur suyu sularını toplayıp arıtıp kullanacak bir projeyi geliştirdiklerini söyledi. Yağmur suyu göletleri yaparak yağmur sularını geri kazanacaklarının da altını çizen Özdemir, yağmur sularını hiçbir şekilde kuru dereler vermeyeceklerini, bu yağmur sularının arıtılıp OSB bölgesinde katılımcıların kullanımına sunulacaklarını vurguladı.

Artan su olması durumunda ise bu suyu komşu OSB olan Çiçekçilik OSB’ye sulama suyu olarak vereceklerini dile getiren Özdemir, “OSB alanında bulunan her tesisin anlık olarak bütün çıkış sularını ve kirliliğini tespit eden bir sensör geliştirdik. Bunu Dilovası’nda uyguladık ve başarılı olduk. Kurulacak OSB’ de Fuar sergi alanı, Meslek Eğitim Merkezi, Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu, Kreş, Camii, Tıp Merkezi, Bankalar Çarşısı, Spor Kompleksi, Antrepo ve Tır- Servis parkı gibi sosyal donatı alanlarının bulunuyor” dedi.

“Yalova’ya katkı sunacak projelerin arkasındayız”

Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da Yalova İMES Yönetim Kuruluna ziyaret ve bilgilendirmelerin dolayı teşekkür ederek her zaman Yalova’ya artı değer katacak olan yerli ve milli projelerin yanın da ve arkasında duracaklarını belirtti.

“Doğaya duyarlı yeşil OSB”

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Yalova il Başkanlığını ziyaret eden Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ve Yönetim Kurulu üyesi Direnç Özdemir CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener’e de bilgiler aktardılar. Burada konuşan Yalova İMES yönetim kurulu başkanı Süheyl Erboz, “Yalova ili Çiftlikköy ilçesinde kurulan Makine İhtisas, Organize Sanayi Bölgesinin yenilikçi, yerli ve yeşil üretimin ön plana çıkacağı bünyesinde, Meslek Eğitim Merkezleri, Sağlık Merkezi, Antrepo gibi tamamlayıcı unsurlarında yer alacağı Yeni Nesil bir OSB inşa edilecektir. Organize sanayi konusunda Dudullu ve Dilovası’ndan tecrübeli olduklarını ve sektörün gelişen ihtiyaçları doğrultusunda Yalova’da yatırım yapmak istiyoruz. Dudullu İMES OSB’nin çıraklık eseri, Dilovası İMES Makine İhtisas OSB’nin kalfalık eseri, Yalova İMES Makine İhtisas OSB’nin de ustalık eseri olacak.  Bizim öncelikli hedefimiz ülkemize katma değer yaratarak insanımıza iş ve aş sağlamak. Bu amaçla tamamen çevreye duyarlı, ‘Yeşil OSB’ hedefini sağlayacak bir organize sanayi bölgesi kurmayı hedefliyoruz. Haziran ayında tescilimiz tamamlandıktan sonra kamulaştırma için çalışmalara başladık. Bu yıl içinde belli bir miktar kamulaştırmayı tamamlarsak yatırımcılarımız kazmayı vurmak için hazır bekliyor. Dudullu ve Dilovası’nda edindiğimiz tecrübelerle Yalova’ya yakışan bir organize sanayi bölgesini hizmete sokacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim