Erdem, Yalova’nın özellikle küçükbaş hayvan üretiminde iyi bir konumda olduğunu ancak yüzölçümü olarak dar bir alana sahip olması dolayısıyla yem bitkileri üretiminin aynı oranda olmadığını dile getirdi.

Yalova’nın bazı yem bitkileri konusunda dışa bağımlı olduğunu dile getiren Erdem, “Özellikle hayvanların kışlık besini olan ve çok tüketilen küspe konusunda Yalova dışından alım yapmak zorundayız. Yalova ekim-dikim alanı olarak dar bir alana sahip. Yem bitkileri üretimi düşük. Bunun bir sebebi de arazilerin çok değerli olması ve daha çok ticari amaçlı alım satıma yönelik olarak değerlendirilmesi de bunda etken olan önemli faktörlerden birisi.

Yalova’da yeterli üretim yok, ancak ithal yeme de karşıyız. Biz tarım ülkesiyiz. Üreticiye yapılan desteklemeler gerçek adresini bulur ve dengeli bir destekleme yapılırsa, yerli yem bitkileri üretimi bizim hayvan üreticimizin ihtiyacını karşılar. Yurtdışından gelen yemlerde, hem hastalık bulaşma riski mevcut, hem de GDO’lu denilen ürünlerin gelme riski var. İhtiyaç var diye ucuza ithal edilen yemler ne kadar sağlıklı olur, bunu iyi düşünmek lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim