Sebze üretimi yapılan seralarda naylonu eksik ve/veya yırtık olan seralar öncelikli olmak üzere naylonu yıpranmış ve miadını doldurmuş naylonlu seralara sahip üreticilerin aşağıda yer alan belgelerle beraber 09.01.2022 – 24.01.2022 tarihleri arasında bağlı bulundukları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekiyor.

Proje ile yetiştiricilerin mevcut bulunan, alan olarak alt ve üst limitleri Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenecek seralarının örtüleri yenilenecek. Proje kapsamında yaklaşık 248,5 dekarlık alanda sera örtülerinin yenilenmesi yapılacak.

Öncelikli proje faydalanıcıları, mevcut bir sera iskeleti olmakla birlikte sera örtüsü bulunmadığı için üretim yapamayan çiftçiler arasından seçilecek. Atıl kalan, sera naylonu hiç olmayan seraların önceliklendirilmesi yapılacak.

İkinci olarak hali hazırda üretim yapan ancak, örtüsü yırtık, naylonu yamalı veya eksik olan üreticiler tercih edilecek. Son olarak kullandığı sera üst örtüsü ekonomik ömrünü tamamlamış yetiştiriciler proje faydalanıcısı olarak seçilecek.

Sera alanı en az 200 m² ve metal iskeletli seralara değerlendirmede öncelik verilecektir. Proje tutarının %50’si Bakanlık, %25’i Yalova İl Özel İdaresi, kalan %25’i ise çiftçi katkı payı olarak karşılanacak.

Başvurularda Aranacak Belgeler

1. Başvuru Formu

2. Kimlik belgesi

3. Arazi mülkiyet veya kiralama belgesi

4. ÇKS ve/veya ÖKS belgesi (varsa)

5. Eğitim sertifikası (varsa)

6. İyi Tarım uygulayıcısı veya Organik Tarım Müteşebbisi olduğuna dair sertifika sureti (varsa)

7. Şehit veya gazilerin 1. Derecede yakını olduğunu gösterir belge veya Gazilik belgesi. (varsa)

Editör: TE Bilişim