Geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirmiş olduğu Kenya gezisinden olumlu neticelerin alınmasının ardından YASİAD, karşılıklı ticaret potansiyelinin bulunduğu bu Afrika ülkesine tekrar gezi düzenleme kararı aldı.

İki ülke arasında ticari işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanan gezi, 21- 25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yalova Aktif Sanayiciler İşadamları (YASİAD) organizasyonuyla; Türkiye ve Kenya arasındaki ticaretin, yatırımın ve işbirliğinin geliştirilmesinin amaçlandığı gezide, Yalova’nın ve ülkemizin tanıtımının yapılmasının yanı sıra, KOBİ’lerin dış pazarlarda kazanımlar elde etmesi, çiçekçilik sektörünün gelişmiş olduğu Kenya’da Yalovalı çiçek üreticileri için yeni fırsatlar oluşturulması da gezinin hedefleri arasında yer alıyor.

Yalova Aktif  Sanayiciler İşadamları Derneği tarafından gerçekleştirilecek iş geliştirme gezisi kapsamında; başkent Nairobi’de Türk ve Kenya’lı işadamlarının da katılımıyla ikili iş görüşmelerinde de bulunulacağı belirtildi. Gezi kapsamında ayrıca sanayi ve ticaret bölgeleri ile çiçek üretim alanları da gezilerek, bir de safari turu düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca Kenya gezisinde Yapı Malzemeleri Fuarı da katılımcılar tarafından ziyaret edilecek.

Editör: TE Bilişim