B ursa Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 1. Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi, 27- 28 Nisan tarihinde Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Zirveye 60 ilden 567 kadın girişimci katıldı. Çeşitli illerden gelen Kadın Girişimciler Fuarda 145 stantta ürünlerini sergilediler.

Bursa KGK tarafından organize edilen zirvede Yalova’nın kadın girişimcilerini açılan stantlarda en iyi şekilde temsil etme imkanı bulduklarını belirten Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, zirveyi şöyle değerlendirdi: “Bize ayrılan 100 m2 lik alanda Yalova’lı 8 girişimci kadın stand açarak ürünlerini tanıtma ve satış imkanı yakaladılar. Üyelerimizden Evçay (Tijen Evcin), Cosmotech( Zeynep Elif Ekmen) Kupon Koza ( Meral Evcin Özdemir) Altınbalık (Seda Erkorkmaz), Esin Su(Esra Patıl), Meryem Buhari Sanat Evi, Flora Hollad ( Sevcan Çevik) Ege Engin Gemi Ltd. Şti (Melten Engin) fuara katılarak stant açtılar.

Yalova da çeşitli sektörlerdeki kadın girişimcilerimiz fuar ortamını yaşayarak deneyim kazandı ve ürünlerini satma imkanı buldular. Tüm bunların yanı sıra ikili iş diyalogları geliştirdiler. ‘Hobim İşim Olsun’ çerçevesinde üretilen Yalova sabun çiçekleri iki ayrı kadın girişimcinin standında yer alarak satışa sunuldu. Sabun çiçeklere gösterilen ilgi bizleri çok mutlu etmekte ve bu projeye olan inancımızı arttırmaktadır. İki gün süren kadın girişimcilik zirvesinde ayrıca paneller gerçekleştirildi.

Prof.Dr.Bilçin Tak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumlarda ülkenin önde gelen iş kadınları konuştular. İş kadınları girişimciliğin püf noktalarını anlatırken kendi iş deneyimlerini de paylaştılar. Bursa Valiliği tarafından 1.Günü akşamı Almira Otel’de gala yemeği verildi. Bursa gezisi ile son bulan etkinlikte, Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek ve çalışma arkadaşlarına gösterdikleri gayret ve misafirperverlik için teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim