Her yıl Mayıs ve Kasım aylarında toplanan YATUB 2022 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Termal Belediye Başkanı ve YATUB Başkanı H. Sinan Acar başkanlığında bir araya gelen birlik toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıya Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ile birlik üyesi belediyelerin temsilcileri katılım sağladı. 2021 yılı faaliyet raporunun okunmasının ardından raporun oylanması ve ibrası için birliğin 1. Başkan vekili Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer görevi devraldı. Faaliyet Raporunun oy birliği ile ibra edilmesinin ardından 2021 yılı kesin hesabı okundu ve oylandı. YATUB’un olağan toplantısında encümen üyeleri kapalı zarf usulü yapılan oylama ile belirlenirken, YATUB Encümen üyeliklerine; H. Sinan Acar, Ömer Aslan, Mustafa Tokat, Davut Pekmez, Murat Alp, Nizamettin Balkaya ve Levent Karanlık seçildi. Ardından gündemin diğer maddeleri de görüşülerek karara bağlandı. Olağan gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında yeniden söz alan Termal Belediye Başkanı ve YATUB Başkanı H. Sinan Acar, birliğin ilin tanıtımının sağlanacağı her yerde, etkinlikte ve organizasyonda yer alması gerektiğini ifade etti. Acar, “Yalova’nın adını ön plana çıkartacak her yerde YATUB olmalıdır. İlin turizmine katkı sunmak için birlik üyesi belediyelerimizle birlikte hareket etmemiz çok önemli. Yalova’yı nerede birlik ve beraberlik içerisinde anlatabiliyorsak Yalova Turizm Birliği’nin orada olması gereklidir. Turizm Bakanlığı tarafından Termal’le ilgili yapılan tanıtımının çok faydasını gördük. Rusya’dan çok sayıda turist ilçeye akın etti. Kışın Termal’e yazın Akdeniz ve Ege’ye gidiyorlar. Muhteşem bir akın yaşadık. Benzer bir tanıtımı gerek ilçeler ve gerekse il geneli bazında yapabiliriz” dedi.

Kangal, ‘Turizm çalıştayı yapmalıyız’

Toplantıda söz alan Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, “Bir turizm çalıştayı yapmamız gerektiğine inanıyorum. Ben bu çalıştayın tüm paydaşlarının kapsamlı bir çalışma ile ilin turizminin gelişimine katkı sunacak fikirler üreteceğine inanıyorum. Ben burada çıkacak sonucun da bir kitap haline getirilmesi iyi olur. Bu kitap belediye başkanlarına sunulur ve herkes üzerine düşeni yapar” şeklinde konuştu.

Oral, ‘Faaliyetlerimizi daha da geliştirebiliriz’

YATUB’un ilin tanıtımında önemli bir görevi üstlendiğini vurgulayan Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ise, “YATUB ilin tanıtımı için gerçekleştirilen her çalışmada öncü olmalı. Bu yıl düzenlenen EMITT Fuarında YATUB öncülüğünde güzel bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerimizi daha da geliştirebilir ilimizi yurtiçi ve yurtdışındaki başka organizasyonlarda da tanıtabiliriz. Her belediye bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim