Yalova’da doğa dostu üretimin merkezi olacak olan Yalova Makine ihtisas OSB, çalışmalarını hassasiyetle sürdürüyor. Bu kapsamda 2022 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk çeyreğe yönelik bilgilerin yer aldığı e-bülten de yayınlandı. Burada süren çalışmalar ve hedeflere değinilerek, “Yalova Makine ihtisas OSB olarak kuruluşumuz olan 2017 tarihinden beri her biri ülkemizin kendi sektörlerinde öncü olan katılımcılarımızla bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Doğu Marmara Bölgesi'nin merkezinde yer alarak İzmir - İstanbul Otoyolu'na cephe Osman Gazi Köprüsü, limanlar ve havalimanına yakınlığıyla Doğu Marmara'nın yeni ağırlık merkezi olmayı hedeflemekteyiz. Bünyemizde yer alacak Yalova Üniversitesi Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleriyle yine bünyemizde yer alacak Sürekli Eğitim Merkezi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu sayesinde Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğini geliştireceğiz.

Sürdürülebilir Yeşil OSB olma hedefiyle çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz. Endüstriyel Simbiyoz, TSE ile İş Birliği Protokolü, Baraj Üzeri Yüzer GES Projesi, 1. Etap Katılımcılarımız ve Sosyal Donatı alanlarımız için GES fizibilite çalışmalarımız devam ediyor” denildi.

“Üst yapı çalışmalarına başladık”
2022 yılının ilk çeyreği itibarı ile üstyapı çalışmalarına da hızla başlandığına vurgu yapılan e-bültende, “2021 yılının yoğun geçen gündeminin ardından 2022 yılına altyapı çalışmalarımız, üstyapı çalışmalarımız, yeşil OSB çalışmalarımız ve yeni nesil OSB çalışmalarımızla hızlı bir başlangıç yapmış bulunmaktayız. Yerli, Yenilikçi, Yüksek Teknolojili, Yeşil ve Yalın üretim üssü olma yolundaki çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz” sözlerine yer verildi.

Dev projeler
Yalova Makine ihtisas OSB’nin 2 dev projesi de bu bültende kamuoyuna tanıtıldı. Bunların ilki TOGG Bilişim Vadisi’nden başlayarak, Yalova Makine ihtisas OSB’den geçecek ve Tersaneler Bölgesine kadar ulaşacak olan 60 kilometrelik demiryolu hattı oldu. Bu proje hakkında verilen bilgi de, “TOGG Bilişim Vadisi'nden; Gemlik, Orhangazi, Yalova Makine OSB ve Yalova Tersaneler Bölgesi'ne uzanan yaklaşık 60 km'lik demiryolu hattının güzergah etütleri ve fizibilite raporları hazırlandı. Ulusal demiryoluna bağlanmayı hedefleyen bu büyük proje ile Yalova Makine OSB, sanayi ulaşımının önemli duraklarından biri olacak” denildi.
Projelerden bir diğeri ise Yalova Makine ihtisas OSB’nin, “Yeşil” ruhuna son derece uygun bir misyon üstlendi. OSB’nin ihtiyaç duyduğu enerjinin önemli bir bölümünün güneşten karşılanmasını sağlayacak bu proje hakkında ise, “OSB'miz içerisinde yer alacak idari Bina ve Toplamda 196kW tesis gücü ile öz tüketimin Konferans Salonu öncelikli olacak şekilde güneş karşılanacağı idari Binamız ve Konferans enerjisi projelerini başlattık. Sosyal donatı Salonumuz, Yeşil OSB vizyonumuza uygun olarak alanlarımızın ve 1. Etap katılımcılarımızın enerji talebini güneş enerjisinden elde edecek. GES fizibilite çalışmalarına da devam ediyoruz” sözlerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim