Seçimlerin bir belediye seçimi ya da milletvekili seçimi gibi olmadığını, delegelerin seçimine bağlı farklı bir sistemi olduğunu dile getiren Kaya, bunun bir ekip çalışması gerektirdiğini ifade ederek, “Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nda geçmiş dönemlerde çeşitli kademelerde görev yaptım. Odaya çok emeğim geçti. Artık gerek ticaret hayatı ve gerekse oda yönetimi konusunda ustalaştığım kanaatine vardım. Çevremden de bu konuda telkin ve talepler gelince oda başkanlığı için aday olmaya karar verdim. Oluşturduğumuz grupta çeşitli iş kolları ve görüşten insanlar var. Ancak bizler siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak bu işe gönül verdik. Elbette takdir odamız üyelerinindir" dedi.

“Tatlı bir rekabet olacak”

Gruplarının bir anda 120 kişiden 340 kişiye çıktığını belirten Kaya, “Odalar birliğinden bildirilen verilerde NACE kodlarının belirlemesinde ani bir değişikliğe gidildi, ben beyaz eşya satıyorum, benim grubumda elektronikçiler, telefoncular, kuyumcular varken bir anda çiçekçi, konfeksiyoncu, perdeci başka arkadaşlar gruba dahil edildi. Bizim de bu sayede insanları tanıma fırsatımız oldu. Arkadaşlarımız da destek verdi bu da bize kuvvet verdi. SAnayi odasında görev yapan Yalova’da ticaret yapan herkesin hakkı. O nedenle hepsine başarılar diliyorum, tatlı bir rekabet olacak, hepsine başarılar diliyorum” dedi.

“Koç Grubu’nu yatırım için Yalova’ya davet ettik”

YTSO Başkanı Celal Özel'in çalışmalarını beğendiklerini ancak kendilerinin daha iyiyi yapmaya talip olduklarını ifade eden Kaya, “Celal bey elinden geldiğince çalışmıştır. Ama biz daha çok hizmet edip iyinin iyisini yapmak istiyoruz. Bundan sonraki düşüncemiz yalovada yatırımların çoğalmasını istiyoruz. Koç grubuyla senelerdir mesleğim gereği haşır neşiriz. Bana söz verdiler, Yalova’ya gelecekler, Yalova’yı inceleyip burada yatırım yapmak istiyorlar. İnşallah gelsinler Yalova’ya yatırım yapan herkese kapımız açık. Eğer fırsat verirse delegelerimiz daha çok iş yapmak istiyoruz” dedi.

“Çevreye duyarlı sanayiye taraftarız”

Yalova’da ticari hayatın canlanmasının önünü açacak çalışmalar yapmak istediklerini kaydeden Kaya, “Bu noktada sanayicimizde, esnafımız da başımızın tacıdır. Göreve gelmemiz durumunda ayda bir her meslek grubu ile bir araya gelerek sorunları tartışacağız. Bunu sadece kendi ilimizde değil çevre iller ve ilçelerin odalarıyla da gerçekleştirmek hedefindeyiz. İlimizde kurulu bulunan tersanelerin ve çalışmaları süren OSB'lerin yan sanayiinin de Yalova'da olması gerektiğine inanıyoruz. Ancak merdiven altı sanayi istemiyoruz. Yalova'nın İstanbul ya da çevre illerden kaçacak ilin değerlerine ters sanayiye ihtiyacı yok. Islaha muhtaç OSB istemiyoruz, merdiven altı bir sanayi de istemiyoruz. Çevreye duyarlı OSB’lere kesinlikle taraftarız” dedi. 

“YTSO binası yeterli değil”

YTSO binasının kesinlikle üyelerin ihtiyaçlarına cevap verecek fiziki yeterlilikte olmadığını söyleyen Kaya, “YTSO'nun daha iyi bir binaya ihtiyacı var. İlimizdeki esnaf ve sanayicilerin buluşup bilgi alışverişinde bulunacakları, istişareler yapacakları bir yere ihtiyacı var. Ancak mevcut bina buna imkan tanıyacak fiziki yeterliğe sahip değil. Göreve gelmemiz durumunda yapmayı planladığımız konulardan birisi de bu. Sadece bu değil ilimizin ticari hayatına katkı sağlayacak önemli projelerle geliyoruz. 4 yıllık görev süresi bize tevdi edilirse bu projelerimizin hepsini hayata geçirebilmek adına durmaksızın çalışacağız” dedi.

“Bir günde 20 şirket kurulması etik değil”

YTSO Başkan Adayı İlker Kaya seçimler öncesi bir adayın 20 şirket birden kurmasının etik olmadığını vurgulayarak, “Odamızda başkanlık yarışında olan arkadaşlarımızdan bazıları bir günde 20 şirket kurdu. Bunda elbette ki hukuken bir sıkıntı yok. Ancak etik bir durum olduğuna inanmıyorum. Parasal gücü kullanarak bu şekilde bir adım atmak üyelere saygısızlık diye düşünüyorum. O halde herkes seçim döneminde şirketler kursun ve en çok şirket kuran seçimi kazansın. Kimse üyelere gitmesin. Onlarının oyunu önemsemesin" şeklinde konuştu.

“Öncelikli sektör turizmdir”

Yalova için en öncelikli sektörü turizm olarak gördüğünü ifade eden Kaya, “Yalova’da turizmin yanı sıra çiçekçilik, eğitim, tersaneler de önemli sektörler. Yalova Üniversitemiz var, eğitim alanında Yalova’da bir değil birden fazla üniversite ile önemli işler yapabilir” dedi. 
Editör: TE Bilişim