Bu hafta sizlere farklı bir konuyu yazmak istedim.Önümüzdeki hafta engelliler haftasına dikkat çekmek ve yaşadığımız ilimizde engelli vatandaşlarımızın neler yaptığını paylaşmak istedim.

   3 Aralık engelliler haftasında okullarımız ve kurumlar günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve gösteriler yaparlar.Yılda bir gün de olsa anmaya çalışırlar.Bilmezler ki bizlerde yaşamda bir engelli adayıyız aslında.

  Yeter ki engeller ruhumuzda olmasın.İnsan kafasındaki engeli kaldırınca yapamayacağı hiçbir şey yok.İnanmak başarmanın yarısı derler.Size buna güzel bir örnekle cevap vermek istedim.

  İlimizde engelli vatandaşların kurduğu YOSK Basketbol takımı buna güzel bir örnek.Şu an 1.ligde oynayarak gönülleri fethettiler.Hatta bu sezon hızlı bir başlangıç yaparak 5te  5 beş yaparak grupta lider pozisyonunda yer alıyorlar.Önümüzdeki pazarda maçları var.Daha çok seyirci desteğini arkalarında görmek istiyorlar.Haklılarda.

  Yine engelli bir kardeşimiz Alparslan Erkoç başkanlığında kurulan basketbol takımı bugünle-re kolay gelmediler.Ama inanınca yapılmayacak şey yok derler ya o misal.Dinçkökler gibi büyük ölçekli şirketler görüşmeler sonucunda sponsor oldular.Bu takım aynı zamanda geçtiğimiz dönemde Avrupa dada 3.lük başarısını yakalayarak Yalova’nın haklı gururu oldular.

  Böyle kardeşlerimize destek vermek hem onları mutlu ettiği gibi yaşamdan kopmamalarını ve ne olursa olsun hayatın devam ettiğinin en güzel örneği.Engelleri kaldırarak böyle başarıya imza atmaları takdire şayan bir davranış.İmkan verildiği zaman neler yapılacağının işareti

  İlimizde bu tür etkinliklerin olması gurur verici.Hele ki bunu imkansızlıkları olumluya çevirerek yapmaları hoş.Engelleri kaldırarak onlara destek veren resmi ve özel kuruluşlara teşekkürü borç bilirken;yazımı burada noktalıyorum.

   Önümüzdeki haftalar Yalova’mızda yeni gündemler yakalamak arzusuyla her şey gönlünüz-ce olsun…