Yıl boyunca ekipler yine gece gündüz, yaz kış demeden sokaktaki can dostlarımıza 41 bin kg mama dağıttı. Ayrıca onlar için kedi, köpek, kuş ve ördek evleri de tasarladı. Bununla birlikte Veteriner İşleri Müdürlüğü ‘Satın Alma Sahiplen’ modeliyle 234 can dostumuzun sıcak yuvalarına kavuşmasına vesile oldu.

Ekipler, Yalova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren; Yürüyen Köşk, Engelsiz ve Çınar Kafe’de arta kalan yemekleri kliniğe getirerek, sokak hayvanlarına verildi. Böylelikle sokak hayvanlarının mama ihtiyaçları karşılanırken israfın önüne geçildi.

Sokak Hayvanlarının Tedavisi ve Bakımı Yapıldı

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü hekimleri tarafından klinikte toplam bin 910 sokak hayvanının tedavileri ve bakımları yapıldı. Trafik kazasında yaralanan 3 bin 335 hayvanın ise müdahaleleri yapıldı. Mikroçip uygulaması ile 937 hayvan çiplendirildi. Kamu kurumları ve dernekler ile iş birliğinde bin 728 sokak hayvanı toplanarak sağlık kontrolleri yapılarak, kısırlaştırıldı. Tüm sağlık kontrolleri yapılan sokak hayvanları doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

İlaçlama Çalışmaları 12 Ay Boyunca Sürdü

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Vektörle Mücadele Birimi tarafından yılın her dönemi sürdürülen ilaçlama çalışmaları 2022 yılında da devam etti. Ekipler bu kapsamda bodrumlarda, bahçelerde ve havuzlarda biriktirilen ağızları açık olan suları ilaçladılar. 14 mahallede 206 yeni larva odağı tespit edildi. Toplam bin 848 larva odağı ise haftalık olarak belirlenen periyotlarda düzenli olarak ilaçlandı. 2022 yılı içerisinde vatandaşlardan gelen 1111 talep ve istekler karşılanarak çözüme kavuşturuldu.

Ekipler, caddeler ve sokaklar başta olmak üzere çocuk parkları, spor tesisleri, muhtarlıklar, taksi durakları, banklar, kamu kurum ve kuruluşlarını da dezenfekte etti. Ayrıca kaldırım ve yol kenarlarında bulunan yabani otların da kurutma işlemleri ve ağaçların da düzenli olarak ilaçlama çalışmaları sürdü.

Editör: TE Bilişim