Yalova Belediyesi’nin ‘13 Mahalle 77 Proje’  adıyla başlattığı açılış, temel atma törenleri ve projelerin tanıtımları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İsmetpaşa Mahallesi Sosyal Tesisi, Paşakent Taziye Evi, Adnan Menderes Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Bayraktepe Sosyal Tesisi için yapılan açılış ve temel atma törenlerinin ardından bu hafta da üç adet açılış töreni gerçekleştirilecek.
Yalova’nın en büyük parklarından biri açılıyor
İkinci hafta açılışları, Pazartesi günü Kazım Karabekir Mahallesi İris Sokak’taki Yalova’nın en büyük parklarından biri olan ‘Kazım Karabekir Parkı’  ile başlayacak. Program; Salı günü Belediye Başkanı Vefa Salman’ın ‘Huzur Sokak ve Çevre Sokaklarda’ yapacağı inceleme sonrası gerçekleştireceği esnaf ziyaretleriyle devam edecek.
Şiir Yolu açılışına Ataol Behramoğlu geliyor
İkinci hafta açılış ve tanıtım günlerinin üçüncü gününde Ataol Behramoğlu’nun katılımı ile Türk Edebiyatının ünlü şairlerinin şiirlerinin yer aldığı ‘Şiir Yolu’nun açılışı yapılacak. Sahilde gerçekleştirilen projede mermer kaideler üzerine Türk Edebiyatının birbirinden değerli şairlerinin şiirleri yazılarak Yalovalılar ile şiir buluşturuldu. Yine aynı gün Başkan Vefa Salman, fiziki şartların iyileştirilmesi esnafın rahat etmesi adına “Kapalı Pazaryerinde” yapılan çalışmaları inceleyerek, esnafı ziyaret edecek.
Mini golf sahası açılıyor
Açılışların son gününde ise Yalova’nın sosyal hayatına çeşitlilik katacak olan ‘Mini Golf Sahası’nın açılışı yapılacak. Daha önce Türkiye’nin ilk Açık Hava Satranç Parkını hizmete açan Yalova Belediyesi farklı bir aktivitenin yapılmasına olanak sağlıyor. Mini golf sahası 7’den 77’ye herkesin yeni ilgi odağı olacak.
77 projenin açılışları devam ediyor
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Seçim döneminde vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her geçen gün halkımıza hizmet ağımızı geliştiriyor, yeni projeleri halkımızla buluşturmak için çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta ‘13 Mahalle 77 Proje’ adıyla başladığımız programlarımız devam ediyor. Her programda mahalle sakinleri ile bir araya gelerek 13 mahallemiz için projelerimizin açılışlarını, temel atma törenlerini ve devam eden projelerin tanıtımlarını birlikte yapıyoruz ve önümüzdeki hafta da yapmaya devam edeceğiz. Bu haftaki açılışlarımızın ilkini 3 Ekim Pazartesi günü Kazım Karabekir Mahallesi İris Sokak’taki Kazım Karabekir Parkı ile gerçekleştireceğiz. Park açılışında mahalle sakinlerimizle bir araya geleceğiz. Yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatacağız. Halkımızın karşısına yeni projeler ile çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
İkinci  Haftanın  Açılış Programı
3 EKİM PAZARTESİ
18.00 Kazım Karabekir Parkı Açılışı
 4 EKİM SALI
17.00 Huzur Sokak ve Çevre Sokaklarda Esnafı Ziyaret ve İnceleme
5 EKİM ÇARŞAMBA
11.00 Merkez Kapalı Pazaryeri Esnafı Ziyaret ve İnceleme
17.30 Şiir Yolu Açılışı ve Şiir-Gitar Dinletisi - Ataol Behramoğlu’nun katılımı ile
6 EKİM PERŞEMBE
17.30 Mini Golf Sahası Açılışı 

Editör: TE Bilişim