24 Kasım Öğretmenler Gününde TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir‘e  Yalova Üniversitesi Genç TEMA, Genç KIZILAY, UltrArslan topluluklarından  153 Şehit Öğretmen Adına 153 Fidan  Dikme etkinliği talebi gelmesi üzerine hemen harekete geçen TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği fidanları temine ederek etkinliğin gerçekleştirilmesini sağladı.

1917 yılından – 2017 yılına kadar Şehit olan 153 Öğretmenin adını yaşatmak ve Gençlerden gelen bu kutsal talebe karşılık TEMA Vakfı İl Temsilciliği olarak heyecan duyduklarını ifade eden İl Temsilcisi Arzu Demir, “Bu güzel talebe tabii ki sessiz kalamazdık ve hemen harekete geçerek Yüce Gönüllü Bağışçımız TUNÇ BOTANIK’ten fidanlarımızı temin ettik. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü ile dikim alanı tespit edilerek 153 ŞEHİT ÖĞRETMEN adına Üniversite ekiplerimizle birlikte fidan dikimini gerçekleştirdik”dedi.

Arzu Demir, toprağın karasal biyolojik çeşitliliğe ev sahipliği yapan en temel doğal varlığımız olduğunu hatırlatarak “Toprak, karadaki tüm canlıların yaşamını sağlayan ve iklimi düzenleyen bir doğal varlıktır. Erozyonla birlikte topraktaki biyolojik çeşitlilik ve biyolojik aktivite de giderek azalıyor. Bu nedenle, erozyonla mücadele sadece toprak üretkenliğinin ve sağlığının korunması değil, üzerinde yaşattığı bitkilerin ve diğer canlıların yani sıra biyolojik çeşitliliğin de korunması anlamına geliyor” dedi. Ağaçlandırma ve Orman oluşturmanın ne kadar önemli olduğu konularında bilgiler paylaşan Demir, Kadıköy Mahalle Sorumlusu Özcan Demir ve Genç TEMA Başkanı Hale Tabu’nun destekleri ve Genç Kızılay Başkanı Bensu Akdoğan ile UltrArslan Burak Cömert ve Üniversite Öğrencilerinin yardımları ile fidanlar için yerler hazırlanarak, hepsi toprakla buluşturuldu. Alanda bulunan 3.000’ e yakın eski ve yeni tüm fidanların sulanması ile devam eden etkinlik, alanın çöplerden temizlenmesi ve atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması ile son buldu.

Yalova Orman İşletme Müdürlüğüne ve Tunç Botanik’e destekleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Toprak Dedemiz der ki: Yaşamak için Yaşatacaksın #Birlikte Umut Yeşertmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim