Çınarcık’ta son yerel seçimlerde imkânsız denileni başararak 1500 farkı kapatıp Belediye Başkanı seçilen Numan Soyer; görev yaptığı ilk iki yılı değerlendirdi ve Çınarcık’lılara önemli açıklamalarda bulundu.

Hasanbaba Turizme Kazandırılacak

Hasanbaba Projesiyle ilgili Başkan Soyer: “Hasanbaba bölgemiz atıl vaziyette beklemekten kurtulacak ve turizme kazandırılacak. Hasanbaba B tipi mesire alanına bungalov evler, restaurantlar, kır bahçeleri, hobi noktaları, oyun parkurları, karavan parkları, kamp alanları gibi turistik donatılar eklenerek Çınarcık’ımıza büyük bir ekonomik değer katılacak” dedi. 

Sukap Projesi İle Çınarcık’ta 70 Milyon Liralık Yatırım

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer Çınarcık için en önemli ve büyük bütçeli çalışmalardan bir diğerininÇınarcık Geneli Kanalizasyon Projesi olduğunu ifade etti. Başkan Soyer; “SUKAP kapsamında İller Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından projesi onaylanan bu çalışma ile yaklaşık 2 km’lik sahil bandı ve Çınarcık geneli kanalizasyon projesi tamamen yenilenecek. Meydanda bulunan ve her yaz kokudan dolayı çokça şikâyet edilen aktarma istasyonu o bölgeden kaldırılacak. Projenin bedeli yaklaşık 70 milyon tl. Bu bedelin yarısı hibe olarak karşılanacak, diğer yarısı İller Bankası kredisi ile tamamlanacak”.

“Bu konuda belediye olarak elimizden geleni yaparken bizleri asıl üzen CHP belediye meclis üyelerinin bir kısmının kanalizasyon projesinin yenilenmesine karşı red oyu vermesi oldu. İnanılır gibi değil ama gerçek! İstiyorlar ki aktarma istasyonu her yaz koksun, Çınarcık’ta kanalizasyonlar taşsın, insanlar mağdur olsun. Halka hizmet edilmesin, kimsenin hayatı kolaylaşmasın. Derdinizi anlamak mümkün değil”.

Dolgu Tamamlanıyor

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer yıllardır bitirilemeyen dolgu projesi hakkında da açıklamalarda bulunarak Çınarcık’lılara müjde verdi.

Başkan Soyer; “Dolgu çalışmasının doldurma işlemi bitmek üzere. Sıra üst kullanım alanının hazırlanmasında. Bu konuda proje detay çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Çok amaçlı kullanım özelliklerine sahip olan, Çınarcık’ın çehresini değiştirecek tam bir vizyon projesini tamamlamış olacağız. İlgili kurumlarla görüşmelerde bir noktaya geldik ancak nihayete ermeden adını koymayı uygun görmüyoruz. Tahmin ediyorum gelecek yıl yaz başı dolgumuzun üst kullanımı yaklaşık 8 - 9 milyonluk bir yatırımla tamamlanmış olacak. Bu yaz bölge esnafımızın mağdur olmaması için herhangi bir inşaat faaliyeti olmayacak” dedi.

Yeni Stadımız Hayırlı Olsun

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer Çınarcık’a yeni stat yapımı çalışmalarına başladıklarını ifade ederek açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer; “Evet söz verdik. Çınarcık’a yeni bir stat kazandıracağız dedik. O zaman hatırlarsanız bu sözümüze gülüp “hayal satıyor” diyenler vardı. Stadımız FIFA standartlarında 105x70 ölçülerinde, mevcut tribünümüzün 5 katı büyüğü ile yaklaşık 1000 koltuk kapasiteli, gece maçları oynamaya uygun ışıklandırmalı, elektronik skorbord’lu ve sentetik çim olarak yapılacaktır. Ayrıca stadımızın yanına 2. etapta tesis binası inşaa edeceğiz. Tesis binamızda; 4 sporcu soyunma odası, 2 hakem odası, 1 çalışma odası, 32 sporcunun konaklayabileceği otel konforunda 16 oda, fitnesss salonu, yemekhane, toplantı salonu ve yönetim odaları yer alacak. Yine stadyum projemiz içerisinde şeref tribünü, deplasman tribünü, farklı noktalarda yer alacak tuvaletler ve geniş bir otopark alanı düzenlemesi mevcut.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle tamamlanacak olan stat projemizde detay projeleri ve zemin etüt çalışmaları başladı. Mayıs ayı içerisinde ihale sürecini tamamlamayı ve 2022 yılının başında hizmete almayı hedefliyoruz” dedi.

Marina Adım Adım İlerliyor

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer seçim döneminde büyük ses getiren marina projesine değinerek sürecin adım adım ilerlediğini ifade etti.

Başkan Soyer; “Marina ve mahmuzlarla ile ilgili proje, planlama, araştırma ve yapım için gerekli izinlerin ilgili bakanlıklardan alınmasına ilişkin müşavirlik hizmet alımı ihalesine çıktık. Sözleşmemizi imzaladık. Sözleşmeden sonraki 6 aylık süreçte projelerin ve izinlerin tamamlanmasını öngörüyoruz. İnşallah yıl sonuna gelmeden her yönüyle hazır hale geleceğiz. Dolguyu nasıl bitirdiysek, stada nasıl başladıysak marinayı da aynı şekilde yapacağız” dedi.

Soyer’den Yeniden Adaylık Sinyali

Çınarcık Belediye Başkanı kendisi hakkında üretilen dedikodulara da tek tek cevap vererek önümüzdeki dönem de aday olacağının işaretlerini verdi.

Başkan Soyer konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Göreve başladığımızdan bu yana başkan istifa ediyor deniliyor ama gördüğünüz gibi karşınızdayım. Böyle bir durumun gündeme bile gelmesi söz konusu değil. Sonra… Siyasete girdiğim için pişmanmışım. Siyasete girdiğim içinhiçbir zaman pişman olmadım, aksine halka hizmet etme fırsatı verdiği için Allah’ıma hamd ediyorum.

Herkesin yaşadığı/yaşayabileceği bazı sağlık sorunları yaşadım ama şükürler olsun iyiyim. Kaçmaya gelince benim yolumdan döndüğümü tarih yazmamıştır.

Neymiş bir daha aday olmayacak mışım? Aksine partimizin ilgili kurulları onay verdiği sürece, Allah’ım müsaade ettiği sürece ömrümün son gününe kadar Çınarcık’ımıza, bu güzel insanlarımıza hizmet etmeye her zaman hazırım. Dün de hazırdım bugün de hazırım yarın da hazır olacağım. Hee diyorsanız ki Numan Soyer var olduğu sürece bizim hiç şansımız yok o da sizin sorununuz.

Görünen o ki Çınarcık Belediye Başkanı halka verdiği sözleri tek tek gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecek. Şimdiden önümüzdeki dönem Çınarcık’ta seçimin açık ara favorisi gibi görünüyor. Halkın Numan Soyer’e duyduğu sevgi, saygı ve güven duygusunu da düşündüğümüzde Numan Soyer için her şey planlandığı gibi yürüyor diyebiliriz.…

Editör: TE Bilişim