Yalova Belediye Meclisi nisan ayı oturumlarının dördüncüsü, AKP’li Adem Gülsün başkanlığında 2012 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesiyle devam etti. Hukuk İşleri Müdürlüğü ile başlayan görüşmede, Yalova Belediyesi’nin 1999 Marmara Depremine ilişkin Yalova Belediyesi aleyhine açılan davalar sonucunda, belediyenin 2008 yılından bu yana toplam 12 milyon 425 bin Lira tazminat ödediği belirtildi.

Bu bizim karnemiz, daha duyarlı olmalıyız…

Yalova Belediyesi 2012 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmeye başlandığı oturum öncesi konuşan Meclis Başkanı Adem Gülsün, meclis üyelerinden oturuma katılımın az olmasını eleştirerek, “Faaliyet Raporu’nu görüşeceğiz bugün. Ama meclisin üçte biri burada yok. Faaliyet Raporu aslında bizim karnemiz, ne yaptık, ne yapacağız, burada görüşülecek. Bu rapora hepimiz gereken hassasiyeti göstermeliyiz” diye sitem etti.

Ardından Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2012 Faaliyet Raporu’nun müzakere edilmesine geçildi. Yalova Belediyesi birimlerine ait faaliyetlerin tek tek yer aldığı 2012 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine Hukuk İşleri Müdürlüğü ile başlandı. Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine Mali Hizmetler Müdürlüğü ve ardından en aktif müdürlüklerden birisi olan Fen İşleri Müdürlüğü faaliyetlerine ilişkin bölümün görüşülmesiyle devam edildi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan tespitte toplam 270 bin metrekare yol yapım talebi olduğu ve müdürlük  tarafından günde bin metrekare yol döşemesi yapıldığı belirtildi.2012 Faaliyet Raporu görüşmeleri Veterinerlik Müdürlüğü’ne ilişkin bölümün görüşülmesiyle sürdü. Veterinerlik Müdürlüğü tarafından meclis üyelerine yapılan bilgilendirmede, anaokullarından başlamak üzere eğitim çalışmalarına ağırlık verildiği belirtilerek, geleceği düşünerek yol alındığı ve bu kapsamda da 1500 anaokulu öğrencisine doğa ve hayvan sevgisinden temizliğe, hayvanlarla bulaşan hastalıklara kadar birçok konuda eğitimler verildiği ifade edildi.

Yalova Belediyesi 2012 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi, bugün diğer müdürlüklere ait bölümlerin görüşülmesinin ardından yapılacak oylamayla sona erecek.

Belediye arazisine satış kararı…

Yalova Belediye Meclisi nisan ayı oturumlarının dördüncüsü bir önceki oturumda gündeme alınan Bağlarbaşı Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan arazinin satışıyla ilgili karar alınması konusu da görüşüldü. Meclis Başkanı Adem Gülsün, maddeyle ilgili olarak meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede, “ Söz konusu arazi Bağlarbaşı Mahallesi’nde  1050 metrekarelik mülkiyeti belediyeye ait olan bir arazi. Safran Yolu’nda üniversite yakınında bir yer. İhaleyle satışı için meclisin karar alması gerekiyor” dedi. Yapılan oylamada, CHP’li meclis üyeleri Baydur Bilen ve Kadir Ofluoğlu söz konusu arazinin satışı için red oyu kullanırken, satış talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

Editör: TE Bilişim