Rahmi Tokay Caddesi’ndeki Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin yanında hizmete giren Çocuk Tiyatrosu’nun yapımına hayırsever Mevhibe Engin büyük oranda destek verdi. Çocuk tiyatrosunun çocukların kişisel, zihinsel ve ruhsal gelişim kazanmasına katkı sağlayacağını belirten Yalova Valisi Esengül Civelek,  “Tiyatromuz ve kütüphanemiz Yalovamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Koçal, “Bu tiyatro tamamen çocuklara ait”

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise çocuk tiyatrosunun sahnesinde oynanacak olan ilk oyun öncesinde yaptığı konuşmada, 23 Nisan’da çocuklara bir hediye olarak çocuk tiyatrosunun açılışını yaptıklarını dile getirerek, “Bundan 4 sene evvel değerli hocamız Mevhibe Engin düşünsel olarak verdiği katkının yanı sıra maddi olarak da katkı sağlayarak devam ettirdi. Yaklaşık 1 trilyon olan maliyetin %60’ını biriktirdikleri tasarruflarla gerçekleştirdi. Çok değerli eşi tiyatro yazarı Hakk’ın rahmetine kavuşmuş olan Sabahattin Engin’in anısına bu katkıyı yapmak istedi. Türkiye’de çok çocuk tiyatroları var ama istedik ki burası tamamen çocukların ergonomisine ve yapısına uygun olarak yapılsın.

Çocuklarımız için onlarla iletişim kurulacak bir mesafede sahne ve oturma düzeni gerçekleştirildi. Mimarisi de Yalova’nın yetiştirdiği genç bir karı koca tarafından yapıldı. Hocamıza çok teşekkür ediyoruz, gerçekten hem Yalova’nın çocuklarına hem de bölgenin çocuklarına hizmet verecek olan böyle bir çocuk tiyatrosuna sağladığı katkı için” diye konuştu. 15 bin ilköğretim çocuğunun bu tiyatroya senede 3 kez gelerek profesyonel tiyatrocuların sahneleyeceği eserleri izlemesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapıldığını kaydeden Koçal, “Çocuklarımızın ilköğretim çağında 8 senede 24 kez buluşması onların kültürel altyapısına büyük bir katkı sağlayacak. Onun için çok heyecanlıyım ve burasının hizmete açılmasını önemsiyorum” dedi.

Koçal, burada çocuk tiyatrosunun yanı sıra çocuk kütüphanesinin de var olduğunu, bunun da bağışlar ve belediyenin imkanlarıyla doldurularak geliştirileceğini, bodrum katlarındaki bölümlerde de müzik eğitimi verileceğini, böylece bir çocuk kültür merkezi gibi hizmet vereceğini dile getirdi. Milletvekili Coşkun’un konuşmasının ardından hayırsever Mevhibe Engin’e teşekkür plaketi sunuldu. 

Editör: TE Bilişim