ÇİFTLİKKÖY

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çiftlikköy’de ilçe meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Bayram etkinlikleri kapsamında 28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 29 Ekim sabahı ilçe meydanında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Yalova Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Okan Uygun, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Eğer bundan 98 yıl öncesine seslenebilseydim, onlara sorumluluğunu almış olduğum Çiftlikköylülerin gönüllerinde dipdiri yaşadıklarını, bırakmış oldukları bu emanetin korunmasını ve daha ileri taşınmasında gerekli hassasiyetin gösterildiğini söylemek isterdim. Bu vesile ile hepimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde yapılan okullar arası şiir, kompozisyon, dart, okçuluk yarışmalarında derece alan öğrencilere ve 29 Ekim Kamu Kurumları Arası Voleybol Turnuvası’nda ilk üç sırayı alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çiftlikköy Belediyesi voleybol takımları temsilcilerine ödül, madalya ve kupaları da Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Yalova Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Okan Uygun ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından takdim edildi. Bayram etkinlikleri, Çiftlikköy M. Kemal Anadolu Lisesi Öğrenci Korosu tarafından seslendirilen ‘İleri Marşı’nın söylenmesi ve okulların tören geçişleriyle sona erdi. Cumhuriyet 98’inci kuruluş yıldönümünde Türk milletinin bağımsızlığından taviz vermeyeceğini dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Türkün istiklaline en güçlü şekilde sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği milli egemenlik yürüyüşünün dönüm noktası olan Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümünü büyük gurur ve heyecanla kutladık. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÇINARCIK

Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü Çınarcık'ta coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, Çınarcık Belediyesi personeli, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende Kaymakamımız Soner Kırlı ve Başkanımız Numan Soyer vatandaşların bayramını kutladı. Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Cumhuriyetin önemine değindi. Ardından ilçemizdeki öğrencilerin hazırladığı gösterilere ve şiirlere geçirdi. Firuzan Kınal İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin efe oyunu gösterisini sundular. Hüdaverdi Aydın İlkokulu öğrencileri Cumhuriyet şarkısı seslendirip gösteri yaptılar. Firuzan Kınal Ortaokulu öğrencilerini step gösterisinin ardından Cumhuriyet Oratoryosu seslendirildi. Çınarcık Halk Eğitim Merkezi halk oyunlarının ardından Çınarcık Halk Eğitim Merkezi resim sergisi gezildi. Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ve Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ettiler. Tören geçişinin ardından Çınarcık Belediyesinin düzenlediği araç kortejinde törene katılanlara sürpriz vardı. Cumhuriyetimizin 98. yılı nedeniyle 98 adet kırmızı ve beyaz balon araç korteji sırasında göklere yükseldi. Bunun yanında araç korteji esnasında personel meşalelerle vatandaşları selamladı. İlçedeki hoparlörlerden 10.yıl marşı çalındı. Törenin sonunda Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Çınarcık’ta fener alayı yapıldı

Çınarcık Belediyesinin Cumhuriyet'in 98. yılı nedeniyle düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'nde coşku sokaklara sığmadı. Ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle, marşlar ve sloganlar eşliğinde belediye önünden yürüyüşe geçen Çınarcık halkının Cumhuriyet Bayramına ilgisi yoğundu. Yürüyüşe Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcısı Murat Savaş, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan fener alayında Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer konuşma yaptı. Konuşmanın ardından bir ağızdan marşlar söylendi. Havai fişek gösterilerinin ardından horonlar oynandı. Fener alayının sonunda Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Çınarcık Kaymakamlığı da Cumhuriyet Bayramını kutladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Çınarcık Kaymakamlığı Hükümet Konağında kutlama programı düzenlendi. Çınarcık Hükümet Konağında Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak ve Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul ettiler. Ardından hep beraber hatıra fotoğrafı çektirerek Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı törenine yürüyerek katıldılar.

ALTINOVA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılı Altınova’da coşkuyla kutlandı. Törenler, Altınova Kaymakamlığı Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları ve öğrencilerin spor gösterileri vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladığı kutlamalarda duygu dolu anlar yaşandı. Altınova Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi. Törenlerin ardından Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Albay Abdullah Can tebrikleri kabul ettiler.

TERMAL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İlçe meydanında kutlandı.

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Termal Kaymakamı Vehbi Bakır, İlçe Jandarma Komutanı Çağrı İzci ile İlçe protokolü ve halkın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerçekleşti. Kutlamalar saygı duruşu, istiklal marşı ile başlayıp, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler ile son buldu. Termal Belediyesi olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tekrardan kutlar, ülkemize barış, birlik ve beraberlik dolu yıllar dileriz.

Termal’de Fener Alayı yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, İlçede Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet şarkıları eşliğinde başlayan yürüyüşe Belediye Başkanı H.Sinan Acar, İlçe kaymakamı Vehbi Bakır, İlçe protokolü, çocuklar ve vatandaşlarımız ellerinde meşale ve bayraklar ile katılım sağladı.

ARMUTLU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 98. Yılı Kutlamaları kapsamında düzenlenen tören Armutlu Kaymakamlığı önündeki meydanda yapıldı. Tören İlçe Kaymakamı Alparslan KILIÇ ve Belediye Başkanı Mustafa TOKAT'ın Öğrencilerin ve İlçe vatandaşlarının Cumhuriyet Bayramını Kutlamasıyla başladı. İlçeye bağlı okulların öğretmen ve öğrencilerinin düzenledikleri gösterilerle devam eden törene Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, İlçemizdeki siyasi parti İlçe Başkanları katılım sağladı. Öğrencilerin düzenlediği geçit töreni ile kutlama programı sona erdi. Milli Mücadeleyi Cumhuriyet'le taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz şehitlerimizi ve tüm kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Editör: TE Bilişim