Geleneksel hale dönüştürülen ve bu yıl 22 Ekim Cumartesi günü 4.sü düzenlenecek olan Kivi Festivali için hazırlıklar başladı.Subaşı Belediyesi'nin  Kivi Üreticileri Birliği ile ortak düzenlediği  4.Geleneksel Kivi Festivalinde sanatçı ve tiyatro ekipleri sahne alacak.
Türkiye kivi üretiminin %70'ini karşılayan Yalova'da Subaşı Beldesi'nde, bu yılki festival için hazırlıklara başlandı. Yerli halkın yetiştirdiği kivilerin yer alacağı 'En iyi Kivi Bahçesi' ve ‘En iyi Kivi Pastası’ yarışmasının da düzenleneceği festival, 22 Ekim Cumartesi günü saat 10:00'da yöresel ve el emeği ürün satış stantlarının açılması ile başlayacak. Yarışmanın sonuçları açıklanacak ve ardından ödül töreni yapılacak.
Tarıma büyük önem ve destek verdiklerini kaydeden Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Belediye olarak;Türkiye'nin en iyi ve en güzel kivisinin yetiştiği bu bereketli topraklarda tüm üreticilerimizin yanındayız.Dolayısıyla onlara sahip çıkmak ve desteklemek bizim görevimizdir.4. sünü düzenleyecek olduğumuz Kivi Festivaline tüm halkımızın katılımını ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim