1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören derin deniz deşarj hattı yenileniyor. İhalesi gerçekleştirilen proje 6 milyon 243 bin TL'ye mal olacak. Bu hat sayesinde Mendirek bölgesinde vatandaşların tepkisini toplayan koku ve köpürmelerinde önüne geçilmiş olacak.
Yalova Atık Su Arıtma Tesisleri ve Kanalizasyon Yapma Ve İşletme Birliği (YASKİ) 1999 da yaşanan Marmara Depremi sonrasında ağır hasar görerek yıllardır kullanılamaz durumda tutulan  derin deşarj hattının yerine yeni derin deşarj hattının yapımına başlanıyor. Mendirek önünden denizin içerisine uzanan hatla ilgili olarak bir süreden beri vatandaşların buradan koku geldiği ve denizde köpüklenme olduğu yönünde şikayetleri oluyordu. YASKİ ise her defasında bu hattın hasarlı olduğu için kullanılmadığı açıklamasını yapıyordu. Derin deşarj hattının yenilenmesi amacıyla 2013 yılında devreye girilmiş ve ihale gerçekleştirilmişti. Ancak İller Bankası üye belediyelerden güncelleme talep ettiği için çalışmalara başlanamamıştı. YASKİ'nin talep edilen güncellemeleri tamamlayarak İller Bankası'na teslim etmesi sonrasında ise dev projenin ihalesi gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer, "Güncel veriler üzerinden İller Bankası 22 Mart 2016 tarihinde ihaleyi gerçekleştirmiş olup, proje maliyeti 6 milyon 243 bin 243.00  TL'dir. Bu maliyetin 1 milyon 61 bin 351 liralık bölümü Ak Parti İl Başkanımız Yusuf Ziya Öztabak ve Milletvekilimiz Fikri Demirel'in girişimleri sayesinde hibe olarak sağlandı. 22 Mart 2016 tarihin de sözleşmesi imzalanan deniz deşarj yapım işinin yer teslimi 07 Nisan 2016 perşembe günü gerçekleşecek.
Hattın boru çapı Q1000 mm ( 1 metre ) olup PE 100 PN 8 SDR 21 . tam kapasitede, saniyede 1760 litre arıtılmış su denize deşarj edilecek. 103 metre difüzör hattı, 762 metre deniz deşarj hattı, 558 metre kara hattı olmak üzere toplam da hattın uzunluğu bin 423 metre. Projenin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın da rahatsızlıklarını sürekli olarak dile getirdikleri, denizde oluşan köpürmeler son bulacak. Projenin hızlanmasın da ve hibeden faydalanmamızda büyük çaba sarf eden İl Başkanımız Yusuf Ziya Öztabak ve Milletvekilimiz Fikri Demirel'e, güncel verileri bizlere süratli bir şekilde ulaştıran, Yalova, Çiftlikköy, Taşköprü, Termal ve Kadıköy Belediye Başkanlarımıza teşekkür ederim" dedi. 
Editör: TE Bilişim