1934’ten bu yana çözülemeyen Tavşanlı-Denizçalı sınırının belirlenmesi için İl İdare Kurulu son olarak yeni bir çizgi belirlemiş, iki taraf arasındaki hukuki mücadele sonrasında ortaya konulan sınırla kurulun belirlediği sınır, örtüşmüştü. İçişleri Bakanlığı’na sınırı belirlemesi için altlık olacak olan İl Genel Meclisi kararında da, mahkeme ve İl İdare Kurulu’nun kararına uyuldu.

“İl İdare Kurulu’nun belirlediği sınır geçerli olmalı”

Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, 1934’ten bu yana 2 il ve şimdi 2 ilçe arasında hukuki süreçlerin yaşandığını ifade ederek, “Orada sınırın belirlenmemesi bir güvenlik sorunu da ortaya koyuyordu. Verilen bir mahkeme kararı var. Bundan sonra da çok kapsamlı bir sınır belirleme çalışması var. Meclisin bu konu yıllardır gündeme defalarca kez geldiği için derinlemesine bilgisi var. İl İdare Kurulu’nun belirlediği sınır, hem mahkeme kararına uygun, hem de sınır belirleme ile ilgili bilgi ve belgeler çok kapsamlı olarak belirlenmiş. Benim şahsi görüşüm de bu sınır yönünde karar almamız” diye konuştu. Biz bununla İçişleri Bakanlığı’nın sınır belirlemesine katkı sağlamış olacağız, biz sınır belirlemiyoruz. Olanlardan birini tercih ediyoruz” diye konuştu.

Nergiz, “Kelebekli Göl’ü kadastro da belirleyemedi”

Alkış, burası ile ilgili 3 farklı sınırın sözkonusu olduğunu belirterek, bunların Denizçalı İhtiyar Heyeti’nin belirlediği sınır, Tavşanlı’nın belirlediği sınır ve İl İdare Kurulu’nun belirlediği sınır olduğunu kaydetti. İmar Komisyonu Başkanı Hasan Nergiz ise, bu sınırlarla ilgili ortak noktanın Kelebekli Göl olduğunu kaydederek, “Şimdi ortada olmayan bu gölle ilgili sorun vardı. Yoksa 3 sınır da üç aşağı beş yukarı aynı. Köprüden sonraki kısım sıkıntılıydı. Komisyon olarak Tapu Kadastro’dan Kelebekli Göl’ün yer tespitinin yapılmasını istemiştik. Ama görünen o ki kadastro da Kelebekli Göl’ün yerini tespit edememiş. O yüzden 2 alternatif vardı. 1934’teki sınırla bugünkü sınır birebir aynı. O yüzden daha fazla uzatmaktansa karara bağlamak yerinde olur” diye görüş belirtti. Yapılan oylama sonrasında Meclisin Altınovalı üyeleri Alaattin Altuntaş ve Mehmet Erdem’in yanı sıra Atalay Beştaş ta ret oyu verirken, diğer üyelerin oyları ve oyçokluğuyla İl İdare Kurulu’nun belirlediği sınırın onaylanmasına karar verildi. Toplantıyı izleyen Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan’ın da karardan dolayı mutlu olduğu gözlendi.

Kıbrıs ya da Kemer gezisi yok

Meclis ayrıca, geçtiğimiz ay Kıbrıs’ta eğitim seminerine katılımla ilgili alınan kararı da iptal etti. Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, alınan kararın ‘sehven’ valiliğe gönderilmediğinin son günde anlaşıldığını ve süre geçtiği için kararın gönderilme şansının olmadığını, ancak meclis iradesine duyduğu saygıdan dolayı konuyu gündemden düşürülmek üzere yeniden meclis üyelerinin  önüne sunduğunu kaydetti. Meclis üyeleri Atalay Beştaş’ın ret oyuna karşı oyçokluğuyla eğitim semineri kararının iptali yönünde oy kullandı. 
Editör: TE Bilişim