Yalova Belediye Meclisi mayıs ayı oturumlarının dün gerçekleştirilen son birleşiminde Yalova Lisesi bahçesinde İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait arazide yapılması planlanan Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatı Mezunlar Derneği’nden gelen tepkiler üzerine tekrar meclis gündemine geldi.

Konunun tekrar meclis gündemine gelmesiyle ilgili açıklamada bulunan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Yalova Lisesi Mezunlar Derneği’nden biliyorsunuz itiraz gelmişti. Biz de itirazı uygun görerek, tekrar meclis gündemine getirdik. İtiraza uygun olarak okul bahçesindeki ağaçlara dokunulmadan blok olarak işaretlenmek suretiyle Gençlik Merkezi yapılması yönündeki komisyon kararını oylamamız gerekiyor. Biz daha önce de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne Halk Eğitim Merkezi yakınındaki bir araziyi teklif etmiştik. Gençlik Merkezi yapılması için, ancak uygun görmediler. ’Bakanlık ancak okul yakınında bir yer olursa, ödeneğe onay veriliyor’ dediler. Bu durumda bizden talep edilen bu izni Yalova Lisesi Mezunlar Derneği itirazlarını da değerlendirerek oylamamız gerekiyor” dedi. Yapılan oylama sonucunda ağaçların tek tek koruma altına alınarak, inşaat izni verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Yalova Belediye Meclisi mayıs ayı oturumlarının son oturumunda CHP'li meclis üyesi Kadir Ofluoğlu'nun Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a, yönelik "Evvelden farklı konuşurdun. Son günlerde söylemlerin, halin ve anlayışın" değişti" şeklindeki eleştirisi damga vurdu.Yalova Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısı YTSO seçimleri nedeniyle bugün yapılan hızlı bir çalışma ile tamamlandı. Yoğun bir gündemle toplanan meclis müdürlüklerden gelen konuları bir biri ardına görüştü.

Belediye Deniz Ulaşımına Göz Kırptı

Yalova Belediyesinin gelecek yıllarda deniz ulaşımına yönelik bir adım atabileceği öngörüsünden yola çıkılarak bu konuda adım atma yetkisinin alınması istendi. Kartal iskelesinin yan tarafından bir iskele yapılabilmesi ve Adalar başta olmak üzere ileriye dönük ihtiyaçlara göre deniz seferleri düzenlenmesi için konu Trafik Düzenleme Komisyonuna sevk edildi. Komisyon gerekli çalışmaları yaparak raporu Haziran ayı meclisinde üyelere sunacak.

1 Haziran-1 Eylül Tarihleri Arasında İnşaat Yasak

Meclis önemli bir konuyu daha karara bağladı. Yaz aylarının yaklaşması ve il içinde yoğunluğun artacağın konusundan yola çıkılarak 1 Haziran-1 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Caddesi (Sefabey Caddesine kadar), Fatih Caddesi (Köprüye kadar), Cumhuriyet Caddesi ve İsmet Acar Caddelerinde inşaat yasağı getirildi.

Ofluoğlu Sert Konuştu

Mayıs ayı meclis toplantısının son oturumuna ise Kadir Ofluoğlu'nun sözleri vurdu. 23-27 Mayıs tarihleri arasında Tatairstan'da düzenlenecek olan festivale katılmak isteyenlerin belirlenmesi esnasında sadece Ak Partili üyelerin adlarının verilmesi CHP'li Meclis üyesi Kadir Ofluoğlu'nun tepkisi ile karşılandı. Söz alarak Demokrat Partili meclis üyesi Halit Güleç'in de gezi kadrosuna dahil edilmesini isteyen Ofluoğlu Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın Ak partiye geçişini ima ederek tavır değişikliği yaşadığını söyledi. Ofluoğlu, "Evvelden bu tip bir gezi olduğunda her gruptan isim istersiniz. Artık böyle bir şey yapmıyorsunuz. Artık söylemlerin de, halin de, anlayışın da değişti" dedi.

Bu sözler üzerine mecliste buz gibi bir hava esti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, "Bizde her hangi bir değişikli yaşanmadı" diye cevap verdi. Bunun üzerine DP'li meclis üyesi Halit Güleç de kadroya dahil edildi. 

Editör: TE Bilişim