TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, "İlimizin yeni yapılan 50 binlik planları 2035 yılında nüfusumuzun 640 bin olacağını öngörüyor. İçinde OSB'lerinde olduğu yaklaşık 800 hektarlık alanımızda yoğun bir sanayi oluşuyor. 50 binlikler yapılıp sanayiye cömertçe yerler tahsis edilirken YASKİ'ye soran oldu mu? Gökçe Barajının suyu sadece içme suyuna yetiyor. OSB'lerin talep ettiği günlük 20-25 bin ton su nerede? (İMES günlük 5000 ton suyu yağmur sularından yararlanarak karşılayacağını deklere etmişti)
Peki en büyük problem: Atık suları ne olacak?
Bugünlerde YALKİM OSB'nin (AKSA, ERSUR ve AKKİM) atık sularının YASKİ arıtma tesislerine bağlanması tartışılmaya başlandı. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü böyle bir çalışmaya ne diyor? ERGENE Havza'sında yaşanan çevre felaketinin Yalova'da da yaşanmaması için ne yapmak gerekiyor bilen var mı? Ön arıtmasını yaptık deyip atık sularını YASKİ arıtma tesislerine göndermek Yalova'ya ne kazandırır, ne kaybettirir iyi düşünmek, iyi hesap yapmak gerekir, değil mi?
Konuyla ilgili olarak YASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özsümer'in İlimizdeki İlgili STK'lar ve Meslek Odalarını davet edip bilgilendirme yapmasını TEMA Yalova Temsilciliği olarak faydalı buluyoruz. Özsümer gerekli olan bir tartışmanın fitilini ateşlemiştir. Yalova için yararlı sonuçlar çıkacağına inanıyoruz.

Editör: TE Bilişim