Temel atma törenine Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza, Bulgaristan eski Çevre Bakanı Cevdet Çakırov, HÖH Milletvekilleri Erdoğan Ahmedov, Durhan Mustafa ve Ramadan Atalay, Bulgaristan Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman, Bulgaristan Omurtag Belediye Başkanı Nejdet Şaban ile parti yöneticileri ve balkan ülkelerinden gelen konuklar katıldı.

 

İçinde Balkan restoranı ve göçmen lokali de olacak

 

Balkan Evi ve Göç Müzesi’ne Bulgaristan’daki Türk nüfusun haklarını savunmada uzun yıllardır önderlik eden Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Ahmet Doğan’ın ismi verildi. Balkan Evi'nin temeline ilk harcı Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ve HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza birlikte butona basarak attı. Balkan mimarisi tarzında inşa edilecek olan Balkan Evi ve Göç Müzesi, 3 katlı olacak. İçinde göçmenlerin kullanacağı bir lokal, Balkan restoranı ve her bir kardeş şehrin kültürünü yansıtan bölümler bulunacak.

 

“Dostluk, barış ve kardeşlik için”

 

Yalova Belediye Başkanı Başkan Koçal, temel atma töreninde Yalova'da 'Büyük Balkan Buluşması' adı altında etkinlikler yaptıklarını, böylece 100 yıl önce Balkanlarda yaşanan acının yıldönümünde bir daha bu savaşların olmaması için, dostluk, barış ve kardeşlik bağlarını geliştirmek için düzenlediklerini kaydetti. Yalova’nın her coğrafyadan gelen insanların oluşturduğu bir kent olduğunun altını çizen Koçal, “Bu hikayelerin unutulmaması gerekiyor. Fotoğraflardan değil anılarını belgesellerden görebileceği bir müze yapmak istedik. Bu Yalova'da ve Türkiye'de de bir ilk olacak. Kendimizi bilmemiz, tarihimizi bilmemizden geçiyor" diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim