“Bahar Doğan benden sadece bilgi istedi”

Akay, kendisinin de Yalovalı işadamlarının güç birliği yapmak için kurdukları kooperatife, uzun zamandır tanıdığı bir işadamı dostunun teklifiyle katıldığını ifade ederek, “Bu teklif, Handere’de olduğu gibi tek tek küçük işletmeler yerine tek ve büyük ölçekli bir fabrika kurulacağından bana cazip geldi. Neticede arazi parça parça edilip, birilerine dağıtılmayacaktı. Yüzde 50’sine sahip olduğum firmayla kooperatife üye oldum.

Bahar Doğan ile görüşmemizde bana, kooperatife parasız üye yapılıp yapılmadığını, üye sayısının arttırılıp arttırılmayacağını sordu. Ancak bunları sadece bilgi edinmek amacıyla sordu. Bırakın benden talepte bulunmayı, böyle bir düşüncesi olduğuna dair en ufak bir izlenim dahi edinmedim. ‘Git benim için konuş’ diye asla söylemedi. ‘Benim için aracılıkta bulun’ diye bir talebi katiyen olmadı” dedi.

“Ben destek vermek amacıyla üye oldum”

Akay, bu oluşuma destek vermesinin kendisine rant edinme çabası gibi bir durumdan kaynaklanmadığının altını çizerek, “Amacım Yalovalı işadamlarının iş ve güç birliğine destek olmak, Yalova’ya büyük ölçekli bir fabrika kazandırılmasına destek olmaktı. Öyle çok büyük bir rakamda ödemedim. Karşılığında bir rant beklentimde yok. Benim kazancım iyi, hiçbir şeye ihtiyacım yok” dedi. 

Editör: TE Bilişim