Akköy Muhtarı Samet Doğru da "1921 yılında Akköy'e gelen işgalci çeteler, çok sayıda vatandaşı öldürdü. Köy meydanında toplanan Akköylüler şu anda şehitliğin bulunduğu alanda kurşuna dizildi. Köy tamamen yağmalandıktan sonra, yapılan inceleme ve araştırmalar sonrasında Akköy'de büyük bir çukurda 60 kadar ceset bulundu" diye konuştu. 

Törene, Vali Civelek'in yanı sıra Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AK Parti Milletvekili Temel Coşkun ve vatandaşlar katıldı. 

Yalova Valisi Esengül Civelek, "Vatan uğuruna, toprak uğuruna, bayrak uğuruna, ülkenin bölünmez birliği ve bütünlüğü uğuruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı günü düzenleyenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da "Gerçekten onlar ölümü göze alırlarken bir tek hedefleri vardı. O da Türk milletinin bağımsızlığını devam ettirebilmesiydi. Bu sadece 91 yıl evvel değil, tarih boyunca devam eden bir şiardı. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Yalova Belediyesi Osmanlı Mehter Takımı konser verdi. Törene katılanlara da etli pilav ikram edildi

Editör: TE Bilişim