İl Özel İdaresi’nin yaklaşık 3 km’lik kesimde yaptığı yol çalışmalarını İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış ve Özel idare yetkilileri bizzat yerinde inceledi. Marmara’nın ortasında olan Yalova’da artık sıcak asfaltı olmayan köy yolunun kalmaması gerektiğini söyleyen Meclis Başkanı Alkış, Özel İdare aracılığı ile bu çalışmaları hızlandırdıklarını ve toplamda bu yıl Köydes yol projeleriyle birlikte 20 km’lik asfaltlama çalışması öngördüklerini söyledi.

Akköy ile Termal arasındaki Gökçedere’yi Akköy’e bağlayan bağlantı yolunda sathi kaplama çalışmalarına nezaret eden Alkış, “Yalova’da sıcak asfalt olmadığı için her zaman asfaltlama imkanı bulamıyoruz. Sathi kaplama asfalt ile ilgili toprak ve hava sıcaklığın belli bir dereceye ulaşması gerekiyor. Önce stabilize yolları yaptık. KÖYDES kapsamında asfalt çalışmalarına başlıyoruz. Önceliği 3 km’lik kesimde Termal-Akköy bağlantı yoluna verdik.

Hafriyat kamyonlarının da bu yolları kullanması sonucunda yol tahrip olmuştu. Bu bağlantı yolu, Termal’in turizm bölgesi olması açısından da Yalova’ya gelen turistlerin bu yolu kullandığı için bir imaj olacak. Asfalt hazırlıklarına başladık. Çöken yerlerin altındaki yumuşak malzemeleri tamamen kazıyıp alıyoruz. Onun altında kalın bir zemin ile asfalt hazırlığı yapacağız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim