Bayram öncesi, arife ve bayram süresince alınacak tedbirler 17 maddede sıralandı. Akyıldız, bayram süresince Emniyet Müdürlüğü’ne ulaşılabilecek telefonların, Haber Merkezi için 813 62 91 - 811 30 00 - 811 30 13, Polis İmdat için 155, Yalova Polis Merkezi için 813 62 90, Gop Polis Merkezi için 811 17 32 olduğunu belirtti.

Bayram Süresince Alınan Güvenlik Tedbirleri

1- İzmit-Bursa karayolu ve şehir merkezindeki yollarda trafik yoğunluğu artacağından trafik denetimlerinin arttırılması ve trafik kazalarının oluşumunun önlenmesi için gerekli emniyet tedbirler alınacaktır.

2- Şehir içi ulaşım hatları ile İDO ve Yalova otobüs terminalinde oluşacak yoğunluk nedeniyle gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır.

3- Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerlerinde, mağaza ve dükkânların bulunduğu ana caddelerde, yürüyüş, eğlence alanlarında vb. yerlerde kapkaç, yankesicilik, kaldırımcılık, dolandırıcılık, hırsızlık, sahte para kullanımına karşı gerekli tedbirler aldırılacaktır.

4- Bayram süresince tatil veya ziyaret amacıyla kişilerin evlerinden ayrılacak olması sebebiyle gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır.

5- Arife ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında trafik ve asayiş düzeninin sağlamaya yönelik gerekli tedbirler alınacaktır.

6- Halkta korku ve panik yaratacak oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeleri satan yerler denetlenecek, kullananlar hakkında gerekli işlem yapılacaktır.

7- Çevreye rahatsızlık veren kişiler, saldırgan sarhoşlukta bulunanlar, yaşı küçük umuma açık ve içkili yerlere girenler, kimliksiz şahıslar, kumar ve bahis türü oyun oynanan yerler kontrol edilecektir.

8- Bayram namazını müteakip cami önlerinde dilencilik yapan, para toplayan şahıslara müsaade edilmeyecektir.

9-Trafik kuruluşlarımızın büro hizmetlerinde görevli personel, şehir içi ve şehirlerarası karayollarımızda trafiğin tanzimi ve denetimi ile görevli ekiplerimize takviye olarak görevlendirilecektir.

10- Şehir içinde oluşacak trafik yoğunluğuna karşı vatandaşların rahat bayram alışverişi yapmaları için yalı caddesi pazaryeri önü ve arkasına yaya devriyeler, AVM yoğun olarak bulunduğu Cumhuriyet Caddesi ve Fatih Caddesi üzerinde ve feribot iskelesi önünde motosikletli unsurlar, trafik yoğunluğunda yaşanması muhtemel trafik kazalarını önlemek için radar ekibi ve gerekli tüm müdahaleler için motorize ekipler önemli yer ve kavşaklarda görevlendirilecektir.

11- Şehirlerarası karayolunda Topçular feribot iskelesinden Yalova/Bursa istikametine ve İzmit yönünden karayolu üzerinden meydana gelebilecek trafik yoğunluğuna karşı Özdilek ışıklı kavşağında, Sahil ışıklı kavşağında ve Tonami /Çavuşdayı kavşağı ile Bursa yolu ve Kocaeli yolu üzerinde radarla hız kontrolü için ekipler görevlendirilecektir. 
Editör: TE Bilişim