Gece geç saatlerde Bağlarbaşı mahallesinde ikamet eden alevi vatandaşların evlerinin duvarına kimliği belirsiz kişiler tarafından işaretleme yapıldığı sabah saatlerinde fark edildi. Sabah evlerine işaretleme yapıldığı gören vatandaşlar durumu emniyet yetkililerine bildirdi. Yalova Emniyet Müdürlüğü’ de çirkin provokasyonu yapanları bulmak üzere çalışma başlattı. Durumu öğrenen Milliyetçi Hareket Parti Yalova İl Teşkilatı mahalleye giderek mahalle sakinlerini de ziyaret etti. Milliyetçi Hareket Partisi üyesi gençler de işaretleme yapılan evlere Türk Bayrağı astı.

Namık Öz, ‘Tescilli vatan hainleri’

MHP İl Başkanı Namık Öz, Bağlarbaşı Mahallesinde Alevi vatandaşların oturduğu 5 eve işaret konulup ayrımcılık yapanlara sert tepki gösterdi. Başkan Öz, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kapısına ‘Alevi’ yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse, tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir.” Yalova'nın Bağlarbaşı Mahallesi'nde Alevi  evlerinin duvarına yazılan ayrımcılık bu eylemin akıllara daha önce bedeli kanla ödenmiş eski bir tezgahı getirdiğini. Türk milletinin, gerekli dersleri çıkardığı bu kışkırtmalara itibar etmeyecek derecede feraset sahibi olduğunu vurgulamak lazım . “Kapısına ‘Alevi’ yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse, tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir. O boyanın ham maddesi bu coğrafyanın değildir."

'3-5 kendini bilmeze kardeşliğimizi bozdurmayız'

Cem Vakfı Yalova Şubesi yönetimi, Yalova’da Alevi bir ailenin oturduğu binaya işaretleme yapılmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yıllardır Yalova’mızda kardeşçe yaşıyorken 3-5 kendini bilmeze ne kardeşliğimizi bozdururuz, ne de oyunlarına alet oluruz. Güzel Yalova’mızda alevi vatandaşlarımıza yapılan bu çirkin ve hain saldırıyı kınıyor. Suçluların bir an önce bulunup yargılanmasını İstiyoruz” denildi. Açıklama Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın "Bizim İslam inancımızda cebir, şiddet, kin ve nefrete yer yoktur" sözleriyle tamamlandı.

Editör: TE Bilişim