Yeni hat 4 bin 300 metre uzunluğunda

Alkış, “Akköy-Samanlı su problemini çözmek için zaten meclisimizden geçtiğimiz ay bir karar çıkartmıştık. Hattın güzergahının geçeceği projeyi Yeşil Körfez Su Birliği ve İl Özel İdaresi hazırladı. Yapılacak yeni içme suyu isale hattı, barajdaki arıtma tesisinden başlayıp, baraj gövdesi üzerinden geçerek Yenimahalle’nin üst kısmından Akköy’a giden Samanlı yol güzergahından geçecek. 4.300 metre uzunluğunda bir isale hattı döşenecek. Bu hat sadece oradaki su ihtiyacını değil, fazlasını da karşılayacak. Bu nedenle 100’lük değil 200’lük borular kullanılacak. Bunun nedeni, bölgenin yeni yerleşimler için gelişim bölgesi olması ve nüfusun burada hızlı artabileceği için gelecekteki su ihtiyacına da cevap vermesinin istenmesi. Ayrıca 200’lük borularla bu hat hem basınca hem de su miktarına dayanıklı olacak” dedi.

“Akköy’ün kangren olmuş yarasını kapatacağız”

Akköy altında da su desarj için pompa istasyonu kurulacağını belirten Alkış, “Böylece sıkışık kapasitede Akköy’e de su verilebilecek, gene oradan Samanlı’ya da su takviyesi imkanı olacak. Çok amaçlı bir  hat getiriliyor ve böylece bu bölgenin su sorunu çözülebilecek. Encümenimizden de bununla ilgili kararı çıkardık. Yaklaşık maliyet 122 bin TL ancak ihale sonrası bu rakam daha da aşağı olabilir. YASKİ Müdürü Salih Kocabaş, bize bayram sonrasında isale hattı ile ilgili çalışmalara hemen başlanacağını 10-15 günde bu çalışmaların tamamlanabileceğini söyledi. Hattın döşenmesi ve su verilmesi ile Akköy’ün bu kangren olmuş yarasını kapatmış olacağız” dedi.

“Suyun kıymetini bilin”

Alkış, Akköy ve Samanlı halkına suyun kullanımı konusunda uyarıda da bulunarak, “Su insan hayatı için en temel ve vazgeçilmez bir madde. Buna ulaşabilecek lükse sahip olanların, ulaşamayanlar kadar bunun kıymetini bilmesi ve hunharca kullanmaması lazım. çünkü gelecekte su daha da değerli olacak. Küresel ısınma her geçen gün artıyor, su kaynakları ve rezervler ise azalıyor. O yüzden suyun dağıtımını yürütebilmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim