Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulu demokrasisine yapılan her türlü saldırının sonuna kadar karşısında olduklarını belirtirken, önceki gece başlayan 12. Altın Çınar Festivali’nin ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.
Yazılı bir açıklama yayınlayan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik ve laik hukuk devleti yapısına karşı yapılan her türlü girişimin kabul edilemez olduğunu söyledi. Kurt, “15 Temmuz gecesi demokratik ve laik cumhuriyetimize karşı yapılmaya çalışılan kalkışmayı kaygıyla takip ettik. Çok şükür ki sağduyulu, aklıselim düşünce galip gelmiş ve ülkemiz çok gerilerde bıraktığımız darbe günlerine geri dönmemiştir. Ülkemizi karanlığa sürükleyecek bu girişim karşısında iktidarı, muhalefeti tüm siyasi partilerimizin ve de en önemlisi halkımızın gösterdiği tavır demokrasiye ve cumhuriyetimize olan inancımızı daha da arttırmıştır. Halkın iradesine yapılacak hiçbir darbe kabul edilemez ve her zaman bunun karşısındayız” dedi.
Başkan Kurt, darbe girişiminin önlenmesi esnasında hayatını kaybeden güvenlik güçleri ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi.
Öte yandan Çınarcık Belediyesi tarafından 14 Temmuz gecesi başlayan ve 17 Temmuz Pazar gecesine kadar sürecek 12. Altın Çınar Festivali de ileri bir tarihe ertelendi. Belediye Başkanı Avni Kurt, festival etkinliklerini ileri bir tarihe ertelediklerini belirterek “Festivalimizi ileri bir tarihe erteledik. Bununla ilgili gelişmeleri önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim