Altınova Kaymakamlığı öncülüğünde Altınova Belediye Hizmet binası önünde şehitlerimiz için mevlit okundu. Mevlidin ardından vatandaşlar ellerinde Tük Bayraklarıyla ilçede yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından vatandaşlara helva ikram edildi.
ALTINOVA TEK YÜREK
Altınova’da, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler için yürüyüş düzenlendi. Altınova Kaymakamlığı ve belediye tarafından organize edilen yürüyüş, belediye hizmet binası önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Altınova İlçe Müftülüğü Korosu tarafından şehitler için mevlit ve ilahiler okundu sonrası toplanan kalabalık, yürüyüşe geçti. Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ve Belediye Başkanı Metin Oral'ın da katıldığı yürüyüşe ellerinde Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, tekbirler getirip "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.
YER GÖK KIRMIZI BEYAZ
Altınova’da dükkanlar, cadde ve meydanlar Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit haberlerinin ardından belediye hizmet binasına dev Türk Bayrağı asıldı. Altınova Belediye binası önünde düzenlenen programa vatandaşlar büyük katılım sağladı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla alanı dolduran Altınovalılar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Altınova İlçe Müftülüğüne bağlı hocalar tarafından Kuran-ı Kerim okunması, ilahi, sela ve tekbirlerin getirilmesiyle devam etti. Ardından Hacı Tevfik Yılmaz Camii İmam Hatibi Kemalettin Kaya dua etti. Duanın ardından ilçe protokolü ve vatandaşlar elde Türk Bayrakları ile ilçede yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından vatandaşlara helva ikram edildi.
“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”
Programın ardından konuşan Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, “Altınova olarak, İdlib kentindeki şehitlerimiz için mevlit programı düzenledik. Vatandaşlarımızın yoğun katılımı oldu. Hepimizin yüreği yandı. Hepimizin canı acıyor. Allah mekânlarını cennet eylesin. Yaralılarımıza Allah acil şifalar versin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
“ASLA BAŞARAMAYACAKLAR”
Tük Milleti’nin tek vücut olarak iç ve dış düşmanlara her zaman göğüs gerdiğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu aziz vatan için, şehit olacak milyonlarca insan var. Bu hainler asla ve asla başaramayacaklar. Bu millete asla diz çöktüremeyeceklerdir. Biz birbirimize daha sıkı sarıldıkça, birbirimizi daha fazla sevdikçe bu hainler asla ve asla başaramayacaklardır” diye konuştu.
GENİŞ KATILIM
Programa; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve eşi Yasemin Oral, Altınova İlçe Emniyet Amiri Muhammed Ferit Duman, Altınova İlçe Jandarma Komutanı J.Teğmen Burak Kılıç, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, MHP Altınova İlçe Başkanı Serkan Dikyar, İl genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim