Altınova Belediyesi’nin kardeş belediyeleri KKTC’nin Tatlısu Belediyesi ile Bulgaristan’ın Dve Mogili Belediyeleri’nin katılımlarıyla düzenlenen ve 5 gün süren Altınova Belediyesi 2. Uluslararası 23 Nisan Halk Oyunları Çocuk Festivali, oldukça renkli görüntülerle sahne oldu.

AİLELERİN YANINDA KALDILAR

Üç ülkenin gençlerinin kaynaştığı etkinlikte misafir öğrenciler Altınovalı ailelerin evlerinde kaldılar. Misafir öğrencilerin aileleri ile telefonla görüşerek tanışan aileler yeni dostluk köprüleri kurdular. 45 çocuğun misafir edildiği festivalde kapsamında Yalova ilimizin dışında İzmit, Bursa ve İstanbul’a gezi düzenlenerek öğrencilere tarihi, turistlik ve eğlence merkezleri gezdirildi.

ORAL, TEŞEKKÜR ETTİ

Festivalin kusursuz bir şekilde tamamlanmasından dolayı ekibini ve ilçe halkına teşekkür eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İlçemize gelen toplam 45 çocuğumuzu 5 gün boyunca ilçemizdeki evlerimizde konuk ettik. Altınovalı genç ve çocuklar ile arkadaşlık kurmaları sağladık. Bu etkinliklerimize katılan kardeş şehir belediyelerinin yöneticileri de hazır bulundular. Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ve ekibine, Bulgaristan’ın Dve Mogili Belediyesi Kültür Müdürüne, bizlere desteklerini esirgemeyen AKP İl Başkanımız Mustafa Pehlivan’a ve Altınova Kaymakamımız Gürkan Polat’a ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim