Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) da destek verdiği kampanya kapsamında, Bosna-Hersek’ten Türkiye’ye getirilen 124 santimetre yüksekliğinde, 95 santimetre çapında ve 800 litre su kapasiteli cezve, Adapazarı, Bursa ve İnegöl’ün ardından Altınova’ya getirildi. 

Altınova’ya kurulan dev cezveden vatandaşlara ücretsiz olarak kahve ikram edildi. Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve vatandaşlar etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

ŞEHİT ÇOCUKLARI İÇİN

Islamic Relief Müdürü Velija Semir Kukuruzovic, yaptığı açıklamada, toplam 16 bin fincan kahve dağıtmayı ümit ettiklerini belirtti. Kukuruzovic, Bosna’da yardıma muhtaç olan insanlara yardım yapmak için bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Bizim merkezimiz Sarayova’da İslami bir vakıftır. Bizim derneğimizin amacı oradaki şehit ailelerinin çocuklarını okutmak. Onların bakımını üstlendik ve Bosna’da yaşayan gerçekten gariban insanlara yardım amaçlı bir kuruluşuz. Bu kahveyi ilk Bosna’da yaptık. Amacımız bir kahvenin 40 yıl hatırı olur ve insanları uyandırmak ve Bosna’da gerçekten yardıma muhtaç olan insanlarımıza yardım yapmak. Bizim tek amacımız budur. Bize yardımlar, belediyeler ve  dernekler vasıtasıyla tamamıyla bankalar üzerinden yapılmaktadır.”

Editör: TE Bilişim