Bir senede ikinci kez hakim karşısına çıkan Açar kardeşler suçlunun tutksuz yargılanması psikolojilerine ağır bir darbe yaptığını söylediler. Sosyal paylaşım sitesinde Trafik Terörüne Hayır grubu kurarak binlerce insanı bir arada toplayan Açar kardeşler kendileri gibi kazada eşlerini dostlarını ailelerini kaybetmiş kişiler ile bu platformda buluşup  hukuk mücadelesi nasıl yapılır, trafik terörüne karşı  nasıl tedbirler alınır yada uygulatılır şeklinde kararlar alıp fikir alış verişi yapıyorlar.

İddialar büyük, deliller ortata, zanlılar dışarda.

Üzerinde sahte plaka bulunan trafikten men edilmiş  bir kamyonet ile kaçak orman kesiminde topladıkları odunlar ile yokuşu tırmanmaya çalışan araç freni boşalınca geri geri kayarak 45 yaşındaki  Semra Gittiler’e çarptı. Gittiler olay yerinde yaşama veda etmişti.

Annelerinin ölüm haberi alan Ender ve Derya Acar ertesi gün suç duyurusunda bulunmuş  adeta dedektif gibi çalışarak defalarca olay yeri inceleme ekiplerine destek verip buldukları her delili teslim ettiler. Kazandan birkaç dakika önce çekilmiş güvenlik kamerası kayıtlarına ulaşan kardeşler suçluların dışarda olmalarını hazmedemiyorlar.

Kaza’da annesini kaybeden Derya Açar  konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Derya sözlerine şöyle devam etti. '' Bugün tam 9 ay 11 gün melek anneciğimi trafik terörüne kurban vereli, dilekolay çocuk olsa dünyaya gelirdi''.  

Sonuç : Kızını gelinlikler içinde görme hayaliyle yanan daha 48'inde cıvıl cıvıl gencecik bir annenin katli , evlendim ama anacığım yanımda olamadı !

Sonuç : Toplum zararlısı insanların ellerini kollarını sallaya sallaya gezmeleri , yemeleri ,  içmeleri , gülmeleri ! 

Hayat onlar için devam ediyor ateş düştüğü yeri yakıyor ! 

Sana ve yakınlarına sesleniyorum Alican Kurt İçim yanıyor  annemi aldınız benden. 

Size sesleniyorum ey Sn. Cumhurbaşkanım , Sn. Başbakanım , Sn. Bakanlarım bu trafik terörüne bir dur demek için kamu spotları yetmiyor !

Bir insanın hayatını sonlandırmanın cezası 2-5 yıl olupta 2 ayda salıverilmemeliler. Neden kanunlarda bir düzenleme ile trafik kazalarının cezalarını yada yaptırımlarını ağırlaştırmıyorsunuz? 

Daha kaç kurban vereceğiz ? Kaç Semra gidecek ? 

2011 yılı için Tüik tarafından verilen resmi rakamlara göre Trafik kazalarında ölü sayısı 3.835 !!! 

Doğal afetlerde bu kadar can verdiğimizde ülke genelinde yas ilan ediliyor, önlem almak adına bir sürü yatırımlar , harcamalar yapılıyor.

Neden Trafik kurallarını ihlal edenlerin cezaları artmıyor? neden ehliyet almak zorlaşmıyor? İnsanlar ehliyet alacakları zaman neden psikolojik testlere tabi tutulmuyorlar? neden ? neden? neden ?

İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? geride kalanların canları yanıyor , üstüne üstlük adalet beklerken sanıkların kısa sürelerde salıverilmeleri hak mı?

Herkes sorumluluğunu bilse kurallara uysa bunların hiçbirisi olmayacak halbuki

İşte bu yüzden trafik kazalarında yakınlarını kaybetmiş ve bu konuya duyarlı olan insanları kanunların yeniden düzenlenip cezaların artırılması konusunda yardıma çağırıyorum !!!

Gelin bir olalım başka ana - babaların , evlatların ciğerleri yanmasın”

 

Editör: TE Bilişim