Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan yaptığı açıklamada;

Gün geçtikçe büyüyen ve gelişmekte olan ilçemize yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini belirtmiştir. İlçemiz barındırdığı ve sahip olduğu kaynaklar ve doğal güzellikler sebebiyle sürekli gelişmekte ve büyümektedir. İlçe merkezimiz de bu gelişmenin karşısında yeterliliğini kaybetmektedir.

Araçların park durumları, dış seferlerin sağlandığı otobüs ve minibüslerin yer ve bekleme salonu, gezi, dinlenme ve yürüyüş alanlarının kısıtlı olması sorun teşkil etmeye başlamıştır. Bizlerde bu eksikliği gidere bilmek için düzenleme çalışmaları başlatarak ilk etapta mevcut olan ilçe merkezimizdeki park alanının düzenlemesini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. İkinci etapta ise eski Pazar yeri olarak kullanılan Kaymakamlık binamızın önündeki alanın değerlendirilmesi yapılmış ve kent meydanı olarak yeniden düzenlenmiştir. Yaptığımız bu çalışmalar Armutlu’nun Çehresini olumlu yönde değiştirecektir.

Armutlu Kent Meydanı tamamlanma aşamasına gelmiştir. Armutlu Kent Meydanı Belediyemizin 22 Mayıs tarihinde yapmış olduğu ihale ile 627 Bin TL bedelle ihale edildi. 4 ay gibi kısa bir süre zarfında (Eylül Ayı Sonunda) tamamlanma aşamasına gelen Kent Meydanı Projesinde Yolcu bekleme salonu ve 8 adet bağımsız işyeri bulunmaktadır. Ayrıca 1’ inden Sıcak Termal Su diğerinden Soğuk su olmak üzere 2 adet havuz bulunmaktadır.

Bunun yanında 80 araçlık park yeri, yürüyüş yolları, oturma gruplarıyla ilçemizin ihtiyaçlarını uzun süre karşılayacak olan meydanı şimdiden ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz dedi.

Editör: TE Bilişim