Yenilenebilir, çevreci ve yerli öz kaynağımız olan Jeotermal enerjiden en iyi şekilde faydalanarak ilçeye ve bölgede çok katkılar sağlayacak ARJESS projesi tüm hızıyla devam ediyor. Projenin hayata geçmesiyle ilçe merkezinde, ilk aşamada belirlenecek alanlarda yaklaşık 1500 konutun ısıtma sistemi jeotermal enerjiyle sağlanacak.

Projenin genel amacı geçtiğimiz yıllarda sondajlar ile elde edilen yaklaşık
75 C termal suyun ilçe merkezine getirilmesi ve ilçe merkezindeki konutların ısıtmacılığı yapıldıktan sonra Turizm Bakanlığı tarafından onaylı termal turistik tesislere termal suyun verilmesi.

Armutlu’da 1500 konut jeotermal enerji kullanacak

Jeotermal suyun termal turizm amaçlı kullanımı için Armutlu Belediyesi tarafından bölgedeki uygun otel ve tesislere termal suyun verilmesi sağlanacak. Bu sayede bölge turizmine çok katkıda bulunacak olan ARJESS projesi  yaz ve kış turizminde bölgenin gelişmesi artacak ve Armutlu’ yu deniz, termal ve ormanların buluştuğu Türkiye’nin ender turizm bölgelerinden biri haline getirecek. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının da desteğini alan proje, Armutlu Belediyesi ve Bursa’ nın önde gelen firmalarından BİYTAŞ tarafından son derece hızlı ve titiz bir şekilde devam ettiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim